مقدمه ی ناشر کتاب اودو نوازی به روایت فربُد یداللهی
موسیقی هر ملت نشان گر بخش بزرگی از هویت آن ملت است؛ تا آنجا که با شنیدن قطعه ای از موسیقی، می توان به بسیاری از مسایل اجتماعی، فرهنگی و تاریخی آن جامعه پی برد.
شاید بهتر است بگوییم موسیقی زبان یک ملت است؛ زیرا با آن، شادی ها را جشن گرفته، غم ها را تسکین داده و حتی با آن نیایش کرده و در صحنه های رزم از آن سود جسته اند.
بنابراین موسیقی هر ملت، بار هنری، فرهنگی و تاریخی بر دوش دارد که نمی توان بدون تعمق از آن گذشت.
در دوران اخیر، پس از آشنایی موسیقی دانان سنتی با موسیقی جهانی و اصول نت نگاری، به واسطه ی تاسیس هنرستان ها، مدارس و دانشکده های موسیقی، بسیاری از نوازنده گان را به صرافت نگارش متدهای آموزشی برای سازهای موسیقی سنتی ایران انداخته است.
این نوع موسیقی که تا به حال به صورت یک سنت شفاهی منتقل می شد را به صورت مکتوب ارایه و مانده کار سازند؛ هر چند که در این گونه متدها، به دلایلی، نطیر عدم آگاهی کامل و کافی نویسنده گان آن از دانش موسیقی، اغلاط و اشکالاتی دیده می شود که نیاز مبرم به ویرایش دارند تا بیش از این گسترش و سرایت نیابند.
ناشر، در راستای رسالت خود، ضمن فراهم آوردن امکان نشر اثار هنرمندان موسیقی، برای تمامی علاقه مندانی که کم بود کتب و آثار آموزیشی و پژوهشی را احساس می کنند.
اقدام به نشر و پخش آثار استادان و هنرمندان پویا می نمایند و بر این باور است که از طریق اندیشه و یافته های صاحب نظران موسیقی، گامی اساسی در بهینه سازی و ترفیع سطح آموزش موسیقی کشور می توان برداشت و در درنظر دارد با رعایت مقررات و استاندارد های انتشارات خود، زبان واحدی که هنرجویان را از هر گونه اشتباه در خواندن مصون می دارد، بسط و گسترش دهد.
همین موضوع، ناشر اثرگزین و اثر آفرین را سالها بر آن داشته است که آگاهانه، با تخصص، تعهد، همت و سرمایه گذاری شخصی خود، همچنان در حوزه ی فرهنگ و هنر والای موسیقی، به آماده سازی و تولید فنی کتب تخصصی بیپردازد.
در پایان، از تمام کسانی که با واحد آموزش و پژوهش موسیقی انتشارات چنگ همکاری داشته اند، به ویژه اقای نیما جداری سیفی، سپاس گذاری می شود.
علی برلیان
مدیریت واحد آموزش و پژوهش موسیقی انتشارات چنگ
تهران- بهار 1389 خورشیدی
مقدمه ی مولف کتاب اودو نوازی به روایت فربُد یداللهی
اودو سازی است کوبه ای که به قاره پهناور آفریقا به خصوص کشور نیجریه تعلق دارد. بومیان این قاره از اودو برای برقراری ارتباط با ارواح اجدادشان و همین طور برای جادوگری، درمانگری، وآیین های نمادن خود استفاده می کردند.
به طور کلی کلمه ی اودو در زبان افریقایی به معنی کوزه یا ظرف سفالی می باشد. اودو از گروه سازهای اوندگونه (ظرف سوراخ دار) می باشد و نوع اولیه ی آن را «دیگ ضربه ای نیجریه » هم می نامند.
در اروپا به آن «ابودرام» و در هندوستان به آن «گاتم» و در ایران به شکل غلط مصطلح به آن «کوزه» گفته می شود.
جنس بدنه کلیه ی ساز هایی که در عکس های این کتاب مشاهده می کنید از سفال پرسیلندر می باشد و به همین دلیل با نواختن روی بدنه آن صدایی زیبا و متناسب با روح آدمی تولید می شود.
یکی دیگر از صداهای جادویی اودو صدای بم آن است که با ضربه ی کف دست روی دهانه غاز اجرا می شود و صدایی شبیه به حباب های آب دارد.
به همین دلیل این صدا بر تقویت و تعادل بخشی انرژی های جاری در کانون های تحتانی بدن موثر بوده و عشق به زندگی و شادی و شعف را در افراد تقویت می کند و این گفته را افرادی که برای اولین بار به او دو ضربه می زنند و فورا لبخند بر لبانش نقش می بندد تایید می کنند.
نواختن این ساز در حد معمولی برای هر کسی مقدور می باشد حتی کسانی که تا به حال نواختن سازی را تجربه نکرده اند می توانند با ضربه زدن بوسیله ی کف دست، نوایی سحر آمیز تولید کنند.
اودو می تواند به راحتی در هر ارکستری اعم از: ملی، پاپ یا … مورد استفاده قرار گیرد.
نوع دیگری از اودو که باید در مورد آن صحبت کنیم اودوی پوستی می باشد که با تحقیق و آزمایشات فراوان توانستم آن را طراحی و در احجام مختلف تولید کنیم.
البته باید خاطر نشان سازم که ساخت و طراحی هایی که در عکس های این کتاب مشاهده می کنید، مربوط به بنده است و در غیر این صورت این ساز به اشکال مختلف در سراسر دنیا ساخته می شود.
با تلاش فراوان توانستم دامنه ی اصوات اودو را با اضافه کردن پوست و ابداع تکنیک های مخصوص نوازندگی این ساز، بالا ببرم.
در عکس ها اودویی دیگر دیده می شود که از دو اودوی متصل به هم تشکل شده است، این اودو که در دنیا برای اولین بار توسط بنده طراحی شده دارای دو حجم مختلف و دو صدای بم و زیر به طور همزمان می باشد که انرا «فرودو» نام گذاری کرده ام و این نام برگرفته شده از Frequency به معنای تکرار و اول نام خودم یعنی فربد به علاوه کلمه ی اودو.
نوشتن کتابی آموزشی برای ساز اودو بسیار دشوار بوده؛ به این دلیل که برای نوشتن نت نشان دهنده بدنه یا سفال و پوست باید منطبق خاصی وجود می داشت تا این مناطق از هم مجزا باشد و نوازنده دچار اشتباه نشود.
پس می بایست به تمام جهات می کردم. به هر شکل آنچه که برای آموزش اولیه ی تکنیک های معمول این ساز لازم می باشد، در این کتاب نوشته شده تا حدالا مکان از تکنیک های صحیح برای نوازندگی این ساز استفاده شود.
اودو در ایران برای اولین بار توسط صاحب این قلم طراحی و ساخته شده و امیدوارم با نوشتن این متد آموزشی علاقه مندان فرهنگ صحیح نوازندگی اودو را فراگیرند.
در خاتمه از خانم فرحناز رحمانی برای طراحی هایشان بر روی بدنه ی ادو و از آقایان حامد موسوی، علی گرامی برای راهنمایی های سازنده شان در رابطه با این سیستم آموزشی و از آقای عرفان قوی قلب برای نت نویسی رایانه ای صمیمانه قدردانی می نمایم.
کتاب ادو نوازی به روایت فربُد یداللهی اثر فربُد یداللهی در 68 صفحه توسط نشر چنگ منتشر شده است.
خرید کتاب اودو نوازی به روایت فربُد یداللهی
در همین سایت دلشاد موزیک شما میتوانید کتاب اودو نوازی به روایت فربُد یداللهی را به صورت آنلاین خریداری کنید.
همچنین بهتره بگیم سایت دلشاد موزیک بزرگترین آرشیو و فروشگاه آنلاین کتابهای حوزه موسیقی هست و شما میتوانید تقریبا هر کتابی که دلتون میخواهد رو در این کتابخانه پیدا کنید و به صورت آنلاین خرید کنید.
برای دیدن همه کتابها روی عکس یا لینک زیر کلیک کنید:
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.