سنتور
سنتور
سنتور
سنتور
سنتور
سنتور
قیمت سنتور | فروش اقساطی سنتور
خرید اینترنتی و قیمت بهترین مدل های سنتور برای افراد حرفه ای و مبتدی. فروش اقساطی سنتور با قیمت مناسب از دلشاد موزیک
خرید و قیمت سنتور خوب
در میان سازهای اصیل ایرانی، سنتور همیشه از جایگاه ویژهای برخوردار بوده است. این ساز که نوای دلنشینش در اکثر موسیقیهای اصیل ایرانی به گوش میرسد در ردهی سازهای زهی- مضرابی قرار میگیرد. شکل کلی ظاهری آن یک جعبهی چوبی ذوزنقهای شکل است که قاعدهی بزرگ آن رو به نوازنده قرار میگیرد. برای نواختن این ساز از دو مضراب استفاده میشود.
درست مثل هر ساز دیگری پیش از خرید و اطلاع از قیمت سنتور نیز باید اطلاعات مختصری درمورد انواع و ویژگیهای این ساز کسب کنید تا با یک انتخاب صحیح خود را از هزینههای گزاف اضافی و خریدن چند ساز راحت کنید. اغلب نوازندگان تازه کار با خرید یک ساز نامناسب و غیراستاندارد همراه با نامتعارف بودن قیمت سنتور در ابتدای مسیر نوازندگی شوق و علاقهی خود برای ادامهی مسیر را ازدست میدهند، چرا که نواختن یک ساز نا مناسب بسیار مشکل است.
انواع سنتور، سنتور خوب چه سنتوری است؟
اجزای تشکیل دهندهی یک سنتور به طور کلی شامل بدنهی ساز، سیمها، خرک، گوشی، سیم گیر، شیطانک، آچار کوک و مضراب میشود. سنتورها را میتوان بر اساس فاکتورهای متفاوتی دستهبندی کرد اما در یک دستهبندی رایج و کلی میتوان گفت که سنتور از لحاظ ساختار و کاربرد به شرح زیر طبقهبندی میشود:
سنتور لا کوک، سنتور سی کوک، سنتور کروماتیک، سنتور کروماتیک بم، سنتور باس، سنتور باریتون و غیره. اما رایجترین و معروفترین نوع سنتور که امروزه استفادهی زیادی از آن میشود، سنتور سل کوک 9 خرک است که دارای 72 عدد سیم میباشد.
سیمهای سنتور
سیمهای ساز سنتور به دو دسته تقسیمبندی میشوند سیمهای زرد و سیمهای سفید. جنس سیمهای زرد عموما آلیاژی از مس، کروم و فولاد است اما سیمهای سفید فقط از جنس فولاد ساخته میشوند. از آن جایی که سیمهای سنتور تاثیر مستقیمی بر صدای تولیدی ساز دارند، لازم است به طور مرتب تعویض و جایگزین شوند. در حالت معمولی زمان تعویض سیمهای سنتور هر 2 سال یک بار است اما نوازندگان حرفهای و دقیق ممکن است هر 6 ماه تا 1 سال نیز اقدام به تعویض سیمهای ساز نمایند.
سنتور دو مهر چیست؟ تفاوت سنتور یک مهر و سنتور دو مهر
مهر در سازها درواقع یا هدف نشان دادن کیفیت یک ساز نسبت به ساز دیگر همان سازنده است. مثلا یک سنتور دو مهر یک سازنده، نسبت به سنتور یک مهر همان سازنده باید کیفیت بهتری داشته باشد. و این یک مهر یا دو مهر بودن توسط خود سازنده مشخص می شود. درواقع، سازنده با درج یک مهر یا دو مهر بر روی ساز خود، میزان رضایت خود از آن ساز نسبت به سازهای هم رده ساخت دست خود را نشان می دهد. بنابراین، می توان تفاوت سنتور یک مهر و دو مهر را اینگونه دریافت.
خرید سنتور خوب با ارسال رایگان
در فروشگاه دلشاد موزیک تمام سفارشات بالای 500هزار تومان بصورت رایگان ارسال خواهند شد.
قیمت سنتور ارزان برای افراد مبتدی؟ سنتور خوب چی بخرم؟
اگر مبتدی هستید می توانید برای شروع از سنتور مافی، سنتور علی خلیلی یک مهر، سنتور موسوی یک مهر استفاده نمایید.
برای افراد متوسط: سنتور مافی طرح خاتم و سنتور سیف، سنتور موسوی دومهر
برای افراد حرفه ای: سنتور سیف سفارشی، سنتور موسوی 3 مهر ویژه را پیشنهاد مینماییم.
قیمت سنتور ارزان در دلشاد موزیک
در فروشگاه دلشاد موزیک میتوانید سنتورهایی با قیمت ۱,۶۵۰,۰۰۰ تا ۴,۰۰۰,۰۰۰ تومان تهیه نمایید.
نکاتی باید قبل از خرید سنتور به آنها توجه کنید:
- جنس بدنه؛ چوبی که برای ساخت بدنهی ساز سنتور استفاده میشود باید در ردهی ممتاز و عالی باشد و بعد از آن که رطوبت خود را از دست داد و خشک شد انحنا و قوس پیدا نکند. بشر بر حسب تجربه و زمان پی برده است که گردو، درخت آزاد و افرا از بهترین درختان برای ساخت بدنهی ساز سنتور هستند، مقاومت و کیفیت این چوبها صدای طنین انداز و مناسبی به سنتور میدهد.
- نوع سنتور؛ همان طور که پیشتر اشاره شد سنتورها در انواع مختلف و متنوعی در دسترس هستند اما کدام نوع مناسب شماست؟ سنتورهای سل کوک به دلیل بیشترین میزان هماهنگی صدایی با سازهای دیگر رایجتر و پر فروشتر هستند. سنتورهای لا کوک که ابعاد کوچک تری نسبت به سنتور سل کوک دارند بیشتر برای آموزش نوازندگی به کار میرود. جدا از انواع رایج 9 خرک سنتور، سنتورهای 10- 11 و 12 خرک نیز وجود دارند که در بداهه نوازی و تکنوازی بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند. سنتورهای کروماتیک و کروماتیک بم نیز بیشتر مناسب کارهای ارکستری و هم نوازی هستند.
- گول حجم صدا را نخورید، اگر اقدام به خرید سنتور ارزان قیمتی میکنید از خرید سنتور با صدای پر حجم بپرهیزید چرا که برای ایجاد چنین حجمی عموما ضخامت و بدنهی ساز تغییر پیدا کرده است که نشان میدهند سنتور از کیفیت خوبی برخوردار نیست.
- از خرید هارد کیس غافل نشوید؛ خرید ساز حتی با مناسبترین قیمت سنتور به تنهایی کفایت نمیکند. تمام سازهای چوبی نیازمند یک توجه و مراقب ویژه هستند چرا که چوب در برابر رطوبت و سایر عوامل اقلیمی و جوی آسیب پذیر است پس حتما هنگام خرید سنتور، هارد کیس مناسبی را نیز خریداری کنید.
- برندهای معروف امتحان خود را پس دادهاند؛ درست است که امروزه قیمت تمام شدهی ساز اهمیت زیادی در انتخاب ما دارد اما توجه کنید که با خرید یک ساز مرغوب و از یک برند نام آشنا شما را از تعویض و خرید چند بارهی ساز مصون میدارد. البته در بین نامهای تجاری معروف نیز سازهایی با قیمت مناسبتر وجود دارند که پاسخ گوی شما برای شروع و ادامه نوازندگی تا مرحلهی متوسط هستند. پس با یک بررسی دقیق و صرف زمان، مناسبترین سنتور را برای خرید انتخاب کنید.
برای خرید بهتر میتوانید به مقاله راهنمای خرید سنتور در وبلاگ دلشاد موزیک مراجعه بفرمایید
مهر همون امضا و نام سازنده ساز میباشد و بهتره که سازی که میخرین مهر دار باشه اینطوری میشه فهمید این ساز ساخت کیه و سازنده اون چه استادی بوده و از این جهت میشه بخشی از کیفیت ساز رو تشخیص داد البته این به این معنی نیست که سازی که مهر نداره پس بده ! در اصل همه چی برمیگرده به صدای ساز.
به طور کلی بهترین چوب برای ساخت اکثر سازها و به خصوص سنتور گردو میباشد
و هرچقد این چوب بخشهای بیشتری از ساز رو تشکیل بده ساز بهتره
و هرچقدم که این چوب گردو کهنه تر و قدیمی تر باشه مرغوب تر و ساز نهایی خوش صدا تر و بهتره
به لحاظ کیفیت چوب و و صنعت ساخت معمولا یک مهر ویژه و دومهر به ترتیب کیفیت بیشتری دارد.
- یک سنتور خوب شاید رنگ روشنی داشته باشد اما کیفیت آن خوب باشد ولی تجربه ثابت کرده سنتور بارنگ تیره بهتر است که البته باید دقت کرد یک ساز با چوب روشن را با شیلان تیره نکرده باشند و به جای چوب تیره به شما بفروشند.
- سنتور با سیلر رنگ نشده باشد زیرا سیلر به دلیل خاصیت پوشانندگی منافذ چوب را میپوشاند و کیفیت صدای ساز را کاهش میدهد.
- زیبایی ظاهری یعنی نبود اثر اره و اثر داغی و حرارت روی چوب.
- برای اینکه از کیفیت نگهداری کوک مطمئن شوید امتحانی چند سیم را دوباره کوک کنید برای این کار از افراد باتجربه کمک بگیرید.
- حجم صدای ساز بستگی به سلیقه فرد دارد اما سازهایی که حجم صدای زیادی دارند تعداد پل و ضخامت آن را کاهش دادهاند و از چوب روشن استفاده کردهاند که اینها باعث کاهش کیفیت صدای سنتور میشوند.
- تشخیص صدای یکدست سنتور کاری است که به تجربه و مهارت در این ساز نیاز دارد. شنیدن صدای اضافه در ساز مربوط به نبود تناسب ضخامت صفحه، جنس آن و محل پل گذاری است.
- کیفیت ساز
- کوک ساز
- صدای ساز
در خرید سنتور ابتدا به سازنده دقت کنید سپس به قیمت آن. مانند سایر کالاها قیمت سنتور نیز با توجه به کیفیت متریال آن متفاوت است و هرچه مواد اولیه بهتر باشد قیمت آن بیشتر است. در همه سازها جنس چوب روی قیمت آن تاثیر بسزایی دارد.
بعد از مواد اولیه، نحوه ساخت ساز در قیمت آن موثر است و سازی که با مواد اولیه خوب اما بی کیفیت ساخته شده باشد ارزشی ندارد. یک سنتور ارزان ممکن است نتواند کوک را نگه دارد
چوبهای ضعیف و بی کیفیت بعد از مدتی کوتاه قوس برداشته و خم میشوند.
- کیفیت ساخت ساز(زیبایی ظاهر، رنگرزی با لاک)
- جنس مناسب چوب(گردوی تیره و راه راست یا فر دار)
- مدت زمان خشک شدن چوب(هر چه طولانیتر، بهتر)
- تناسب ابعاد
- صدا دهی خوب(صدای یکدست، زنگ دار، کریستالی و بدون تقه و پخته باشد)
- کوک ساز(چندین بار کوک شده باشد)
- قیمت ساز
- رنگ سنتور