درباره مولف کتاب کتاب بوی باران و ترانههای دیگر
حسین یوسف زمانی متولد اول شهریور ۱۳۱۲ ی کردستان (شهرستان سنندج) است. بعد از تحصیل دوره اول متوسطه وارد مدرسه موزیک نظام شد و طی ۲ سال از این مدرسه فارغ التحصیل شد.
اوایل سال ۱۳۳۷ برای ادامه تحصیل موسیقی به تهران آمد و وارد کنسرواتوار (هنرستان عالی موسیقی شد.
همزمان با تحصیل موسیقی همکاری خود را با رادیو ایران شروع و طی ۸ سال تحت تعلیم سرژ خوتسیف و واهیک خوجایان معلمین ویلن هوشنگ استوار معلم آهنگ سازی هارمونی و کنترپوان فریدون فرزانه معلم سلفژ تئوری و دیکتهی موسیقی خانم خدیجه بهبود معلم پیانو اجباری دوره کنسرواتوار موسیقی را با درجه ممتاز به پایان برد.
حسین یوسف زمانی طی این سال های طولانی آثار موسیقایی بسیاری برای ارکستر ملی، ارکستر سمفونیک و ارکستر کردی ،تصنیف، رهبری ضبط و به مرحله ی پخش از کانال های رادیو تلویزیونی رسانده است.
به عنوان نمونه میشود از سوگ سهراب به مناسبت هزاره ی سرایش شاهنامه و بزرگداشت حکیم ابولقاسم فردوسی و مجموعهی مهتاب با صدای صدیق تعریف و مجموعه ی بوی باران با صدای محمد رضا شجریان و … نام برد.
در سال های گذشته تا به حال هر از گاهی بعضی از هنرجویان موسیقی و جوانان علاقمند و دست اندر کار موسیقی ایرانی تلفنی یا حضوری با من راجع به تنظیم و چگونگی بهره گیری از هارمونی و کنترپوان و سایر موازین موسیقی غربی در موسیقی ایرانی پرسشهایی مطرح میکنند.
و گاهی پارتی تورهای (۱) آثارم را به امانت گرفته تا فتوکپی و مطالعه نمایند. من نیز بنابر وظیفه و مسئولیت هنری که بر عهده دارم بیدریغ و بلکه با خوشحالی بعضی از آثارم را که به شکل پارتی تور موجود بود در اختیار ایشان گذاشته ام.
اما این روند(پرسش و تقاضا) روز به روز زیاد و زیادتر میشد تا آنجا که مصمم شدم بخشی از آثارم را که مفید دست داشتن اصل پارتی تور آنها بهره ی لازم را کسب نمایند.
فایده برای هنرجویان عزیر باشد به دست چاپ بسپارم و منتشر کنم تا هنرجویان رشته ی آهنگسازی با در البته تحقق این مهم بدون همفکری و همدلی هنرجوی خوب و دلسوزم آقای آرمان فخاری، برای من که در این سن و سال احساس خستگی میکنم مشکل بود که خوشبختانه وجود آقای فخاری مشکل را بر طرف کرد.
یعنی تمام کارهای جنبی مثل کامپیوتر کردن پارتی تورها طراحی روی جلد و… را به عهده ایشان گذاشته ام در اینجا ضروری است به نکاتی مهم در این راستا اشاراتی داشته باشم.
اول اینکه بدون هیچ تعارف و پوشاندن موضوع باید بگویم که در مقوله ی هارمونی، کونترپوان و سایر موازین علمی برای نوشتن موسیقیهای ایرانی به شکل پولیفونیک (۲) ما ریزه خوارخان غربی ها هستیم.
یعنی ما برای گستردگی و توسع موسیقی ایرانی از علومی که غربی ها برای موسیقی خود پدید آوردند استفاده می کنیم زیرا موسیقی دانان ایرانی جز حفظ و حراست موسیقی ردیفی، کار دیگری انجام نداده اند و در نتیجه موسیقی ایرانی با همان وضعیت سادهی یک صدایی باقی مانده و و هیچگونه حجم و گستردگی پیدا نکرده است.
و همان طوری که قبلا عرض کردم برای گستردگی و حجیم کردن موسیقی ایران ناچارا از علم هم آهنگی غربی ها استفاده میکنیم و آنهم آگاهانه و دست به عصا.
دوم کسانی که میخواهند از اصول علمی موسیقی غربی در توسعه و تنظیم موسیقی ایرانی استفاده نمایند یا بهتر بگویم بتوانند موسیقی های پولیفونیک بنویسد ناگزیرند به مواردی در موسیقی ایرانی و موسیقی غربی آشنا و مسلط باشند یعنی موسیقی ایرانی (دستگاه ها آوازها) را آموزش دیده و بطور کاملی از کم و کیف آن آگاه و در نواختن یک ساز اصیل ایرانی مسلط باشند.
این آگاهی و تسلط باید در حدی قابل قبول و کارساز باشد منباب مثال یکی از دهها نکات علمی از این تسلط و آگاهی ها موضوع پرده گردانی در موسیقی ایرانی که همین روند به نام مدولاسیون در موسیقی غربی است که البته ناگفته معلوم است که شرح مفصل مدلاسیون (پرده گردانی) باید در جای خودش به شکل روشن و گویا به آن پرداخت چرا که هم در این مختصر نمی گنجد و هم ضرورتی ندارد.
(۱) پارتی تور کتابی است محتوای شکل نوشتاری تمام سازها که رهبر ارکستر از روی آن با نوازندگان و هم ضرورتی ندارد.
(۲) بطور کلی در موسیقی پیشرفته جهان موسیقی را به سه نوع تقسیم کرده اند: مونوفونیک- هوموفونیک – پولیفونیک که موسیقی پولیفونیک نوع پیشرفته تر از مونوفونیک و هوموفونیک است.
فهرست مطالب کتاب بوی باران و ترانههای دیگر
- افشاری
- نی زن
- خاطره
- بوی باران
خرید آنلاین کتاب بوی باران و ترانههای دیگر
در همین سایت دلشاد موزیک شما میتوانید کتاب بوی باران و ترانههای دیگر را به صورت آنلاین خریداری کنید.
همچنین بهتره بگیم سایت دلشاد موزیک بزرگترین آرشیو و فروشگاه آنلاین کتاب های حوزه موسیقی هست و شما میتوانید تقریبا هر کتابی که دلتون میخواهد رو در این کتابخانه پیدا کنید و به صورت آنلاین خرید کنید.
برای دیدن همه کتابها روی عکس یا لینک زیر کلیک کنید:
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.