فهرست مطالب
- درباره استاد علینقی ویزی
- یادداشت هایی به خط استاد وزیری
- مختصری از تئوری موسیقی
- نام پرده های تار و سه تار
- درباره ی استاد ابراهیم قنبری مهر
- چگونگی گرفتن تار و سه تار
- کوک تار و سه تار برای نواختن این کتاب
- چگونه از این کتاب استفاده کنیم
- تعریف گام در موسیقی ایرانی
- گام شور
- تکیه
- تکیه بدون مضراب
- چهارمضراب دشتی
- مضراب پروانه
- دلتنگ (کیوان ساکت)
- ریز
- تمرین
- دُرّاب
- برای قوی شدن مضراب
- انواع ناله
- شرح کوتاهی از زندگی استاد ابوالحسن صبا
- رزدملیحه (ابوالحسن صبا)
- شلال
- جدول آوانویسی
- تصنیف دشتی (پرویزایرانپور)
- تمرین گام و روانی پنجه
- پیش درآمد دشتی (کیوان ساکت)
- درآمد دشتی
- غم انگیز
- عشاق و شهناز و فرود
- رنگ دشتی (کیوان ساکت)
- تمرین پنجه کاری
- به یادگذشته (ابوالحسن صبا)
- چوبانی و بیدگانی
- رنگ دشتی (حبیب سماعی)
- شرح کوتاهی از زندگی علینقی وزیری
- ای وطن (علیقنی وزیری)
- دشتستانی
- تمرین
- دیلمان
- درقفس (ابوالحسن صبا)
- حاجیانی
- شرح کوتاهی از زندگی روح الله خالقی
- مقدمه تصنیف ای ایران (روح الل خالقی)
- ای ایران
- گلیکی
- زرد ملیجه قسمت دوم
- زرد ملیجه قسمت سوم
- مثنوی
- بسته ی دام (علیقنی وزیری)
- تمرین دشتی (ابوالحسن صبا)
About maestro Ghanbari, Some handwriting notes of maestro Vaziri (in Persian)
A brief introduction to music theory
The names of the frets on tar / setār
About maestro Ghanbari
How to hold the tar and the setar
Tar/ Setar tuning for playing the lessons of this book
How to use this book
Scale in Iranian Music (in Persian)
Šur Scale
Tekiye
Tekiye (2)
Čāhār mezrab-e Dašti
Parvane
Deltang (K.Saket)
Riz
Exersice
Dorrab
Helpful for improving your plucking skill
Diffrent type of Bend
Saba’s Biography
Zard-e malīje (A.Saba)
Šalal
Transcription Table for Per.
The Song of Dašti (P.Irānp
Exersice
PisDarămad-e Dašti (K.Saket)
Daramad-e Dašti
Gham Angiz
Ošãgh o Šahnaz o Foroud
Reng-e Dašti (K.Saket)
Exersice For Finger
Be Yade Gozašte (A.Saba)
Čupani & Bidgānī
Reng-e Dašti (H.Samãe)
A Brief Biography of maestro Vaziri (in Persian)
Ey vatan (A.Sabã)
Daštestāni
Exersice
Deylaman
Dar Ghafas (A.Saba)
Hajiani
A Brief Biography of maestro Khaleghi (in Persian)
The Song Ey Iran (First Part)
Khaleghi
Ey Iran
Gilaki
Zard-e Malije (Second Part)
Zard-e Malije (Third Part)
Masnavi
Baste-ye Dam (A. Vaziri)
Exersice of Dašti (A. Saba)
با درُود و مهر
هنر جویان عزیز و اکنون که با موفقیت دفتر اون داشت سرگذاشته اید و در آن با دستگاه زیبای ما هور تا حدودی آشنا شدید به آواز زیبای دشتی می پردا نمایم.
در اینجا کوشیده یم تا شاگردان علاوه بر آشنایی با پرده های دشتی از مایه ی D) Re) که از متعلقات مشوری است با آهنگهای معروف دشتی و نیز تمام گوشه های دشتی آشنا شوند به طرزی که برایشان قابل اجرا و جذاب باشد.
در اینجا هم مانند دفتر قبای دست خط استاد بزرگ موسیقی استاده و زیادی را آورده ایم تا هر چه بیشتر از توصیه های این مرد بزرگ که در حدود ۸۰ سال پیش نوشته استفاده کنید هم چنین کمی بیشتر به تئوری موسیقی پرداخته ایم.
در این دختر با میخوان های ترکیبی نیز اشنا می شوید مایلیم از تمام دوستانی که در کار آماده سازی این دفتر از همکاری آنها بهره مند شدم سپاسگزاری کنم بویژه هنرمند گرامی آقای جعفر صالحی که در کار نوشتن این دختر از هیچ کوششی فرونگذاشتند.
آقای فرهنگ خشای که با لطف مهر کار صفحه آرایی را عهده دار شدند – آقای علی پرهیز کار که دنبال گیری کارهای مخونه و چاپ بعهده و همچنین ا ا در نهایی ایشان بود و همچنین آقای احسان جزایری که ویرایش نهایی را انجام داده داند.
کیوان ساکت
تابستان گرم شانود.
درباره ی استاد علینقی وزیری
استاد علینقی خان وزیری از درخشان ترین چهره های موسیقی قرن اخیر است نمی توان تصور کرد که اگر زحمت و تلاش شبانه روزی این نابغه بزرگ موسیقی و شاگردان توانای ایشان مانند ابوالحسن خان صبا، روح الله خالقی، موسی خان معروفی و… نبود چه بر سر موسیقی این مرز و بوم میآمد.
از فعالیت های استاد میتوان تأسیس مدارس و انجمن ها و کلوپ های، موسیقی هنرستان موسیقی به خط نت درآوردن آثار قدما مانند آقاحسینقلی و میرزاعبدالله، نوشتن دستور تار و ویولن رواج نت و تالیف و تصنیف آثار زیبای بسیار مانند سرودای وطن، ژیمناستیک موزیکال، بندباز دخترک، ژولیده دلتنگ، خریدار تو، رویای نیمه شب شکایت، نی، گلزار مشتاق و پریشان و ده ها اثر زیبای دیگر را نام برد که همه ی آنها الهام بخش موسیقی دانهای زمان خود و متأخرین شدند.
این نکته قابل توجه است که خوانندگان بنامی چون بنان و خانم روح انگیز از شاگردان این مکتب بودند و حتا قمرالملوک وزیری خواننده ی فقید به واسطه احترام و ارزشی که برای استاد قائل بود نام خانوادگی خود را وزیری نهاد.
آقای روح الله خالقی آهنگساز و موسیقیدان فقید کتاب جالبی بنام سرگذشت موسیقی ایران نوشته اند که شرح موسیقیدان های قدیم و زمان خود ایشان است و جلد دوم کتاب به استاد وزیری اختصاص یافته است. بسیار خوب است که هنرجویان این کتاب را مطالعه و زندگی بزرگان از جمله استاد وزیری را سرمشق خود قرار دهند.
استاد وزیری در شهریورماه ۱۳۵۸ در تنهایی خاموش شد، یاد ایشان گرامی باد.
یادداشت هایی به خط استاد وزیری
Handwritten notes of maestro Vaziri
علینقی وزیری
یاد داشت هائی که باید غالباً مورد توجه معلم با شاکرد باشد.
1- شاکرد و چه دوستدار و چه پیشه وری در دوره اول هر دو صف با نوع کار می کنند بنابراین در کتاب اول نصف وقت کادر باید برای تمرین های روزاند و اکونه سیس، و تحصیل مهارت صرف شود.
اما در کتاب دوم برای باشه و د همین قاعده جاری است ولی دوست دار می تواند با قطعات زیبا حفظی ز یاد همان ها و انچه دونش می گوید کار نماید. بدون مداومت در تمرین ها موبایل بلاده جده را مشکری میری نیست.
2- چنانچه شاگرد تار دوره سرود ها را در دبستان طی نموده است تا چند ماهی لازم است – دروس جدا گانه برای سرائیدن و نوت خوانی از معالم مخصوص این کار بگیرد و این موضوع امک مهمی است برای ذوق موسیقی و پیشرفت کاراد.
۳- از اول وقت کال باید نمود تا طرین نزدن مضراب و کوفتن ساز در بغل و انگشت گذاری روی دسته صحیح و مخصوصاً مناسب خلافت دست شاکی د عمل شود. سهل انگاری در این امر ممکن است باعث عادات بدی بشود که نوک آنها مشکل و کمترین زبان آن صداداری بد
ساز است که هر قدری تین وتندم اجرا شود شبکه صداست این موضوع را معلم باید همیشه در طی عمل متوجه باشد.
4- از اوایل کار باید تمرین های روز اند را جزو کار عادی شاگلی نمود و مخصوصا چون تری ها مثل فورمول کو چاک و کوتاه ساخته شده، باید شاگر د را عادت داد که از حفظ کرده در سیمهای دیگر د گام های مختلف توسعه دهان دلی طرزی توسعه آنرا از معلم بیاموزد که در پی در ریش دماغی او خاصه در موقع ترکیب موسیقی موش خواهد بود.
5 – در سال اول، بیشتر قطعات ضربی با شعر از قبیل سرودها و مارشها خوبست که هم تسلط در دوره حاصل می شود و هم چون این تراها شایع و مداین نواها از هر دهانی بگوش میرسند بدرست نواختن و تربیت گوش کن می نمایند – شاگرد باید کلیه قطعات را پس از فراگرفتن خود نموده و پس از آن سعی نماید بعضی حالات را باکوش از پنجه معلم گرفته و به زیبایی اجرا بیفزاید.
6- مقدار گمار شاکورد باباد در روز تقسیم مجید نوبت بشود و با اینکه خستگی عارض شد باید دست از کارکشید و این موضوع باید در سال اول و دوم کاملا رعایت گردد.
7- جای نوتی ( پو پلیت ) باید خیلی بلند نباشد یعنی وضع نوت باید از خط مستقیم نظر پایک تو باشد تا بتوان بدون حرکت کردن چشم را از روی نوت بد مستند سازانده د هر دو جارا فقط با حرکت قرینه رویت نمود.
8- زیر بائی برای بالا نگاهداشتن پای راست لازم است باید باشند. در حدود بلیت و پنجه در حدود بیست و پنج سانی از سربین بالاتر باشد ناشت تا برروی دان مستحکم و ابرو و بدن راحت بتبار تکیه نماید – روشنائی نباید سر و بو و باشد و الا پس از مدتی چشم را صدمه میزند با ید از پشت سر یا از اطراف سروی نوت نباید.
9- اغلب از طرز کار کردن شاگرد در خانه و مقدار ساعت کارش وعن تمرين ها وفعا گند حفظی او سئوال بشود تا در ضمن پرسش و جواب بنکات فوق که اشان شد متوجه گشته مرتب نماید. دیگر از نکات مهم توبليت حافظه شاگرد است و برای این مقصود گذشته از تمرین ها که باید عمرا حفظ شود، مقداری از قطعات را هر یرونی، از حفظ کرده و هم هستند مر آنها افزوده و از سابقین کسر نماید و هفتد کباب دوسری از قطعات نول شده لازم است.
10- درس جدید را تا نخوبی شاگرد نیا موخته نباید همراه او نواخت، بلکه بهتر است با آواز و حرف و عمل آن را تصحیح نمود. اما پس از انکه اموخت و خط خود با او هم صدا ساری زنید نوبت تری را صدای ساز شما ( بنال اینکه نیمی از این زیبائی از ساز است ) اور اگردم کرده بذوق مبادرد.
11- هر قطعه جدید را اول بدون سان وزن خوانی بوده و بعد هم که با ساز مین نشید با نوك پنجه پای چپ سلام غرب را باید بزنید تا بکلی عادی شود که بدون نکی پای شما این عمل را اجرا نماید.
12- محلی را که سیم ها پیچ خورده و به سیم گیتار بندشان اند باید در ترین نیکه چرمی با متان محفوظ باشد والا استاین لباس را پاره می کنند و با این صورت هم استین اضافی لارستان تا در موقع کار روی لباس بپوشید و گونه با برونری چند ساعت کار همیشه آستین باس های شمایان خواهد بود.
13- موم مغراب را باید با قدری خالف عین و پشم با اول خبر خود تا بواسطه حرارت دست در موقع نواختن تغیر شکل ندهد .
14- پرده های ناد را باید درست بجای خود باز داشت البته برای تمام آنها مقیاس داندان هست که در کتاب مداشناسی بحث میشود در اینجا بطور اختصار می گوئیم که اندازه از تظاهر کی که سیم تروی خرک تا شيطانك مرتعش می شود گر هست در نصف آن ده بود، دوری هنگام زیل دست باز قرار گرفتند و در دو سوم که این غول پین در شکل ورود ان فون پر دو فا قرار گرفتند است بقیه پرده ها را چشمی و بتدریج از راه گوش می توان تصحيح نمود. وقتی در هوای مرطوب یا خشک پوست تار تغیر می نماید تمام پرده ها بایستی بهمان نسبت تغیر نماید این تغیر را بوسیله بند خرك که مچالهای مختلف سیم کیو انداخته می شود تعمیر می توان نمود در این موضوع از معلم توضیح بخواهید.
15- در نواختن مضراب های راست باید مغرب را از بالا نور کج روی دو سیم انداخت که به هر دو سیم یک مقدار فشار آورد و صدای هر دو سیم تواماً بل قوت حادث شود و در هیچ حالی مضراب نباید سیم را بکند یعنی مثل چنگک که سیم را می کشد با عث حادث و در صدا بشود.
16- تاربا های مرطوب نباید گذاشت گذشتان خوب آن خراب شده و د سند می پیچد پرده های آن با تماس بهوای مرطوب رطوبت گرفته پان می شوند – انر افتاب نین باید پوشاند زیرا پوست آن را خراب می نماید بنابراین به معنی از کونسی اونجه شودد یا در هوای معتدلی روی جای تازی که مطابق دستور نویسنده ساخته شدن قرار گیرد بهتر است.
برای محصل ناد و اجیت که طنزه انداختن پوست مان و بتن پرده و انداختن سیم را هر چه زود تو فرا گیرد تا در هر روزی احتیاج به تار ساز نداشتند باشد.
خرید کتاب بیائید تار و سه تار بنوازیم دفتر دوم
در همین سایت دلشاد موزیک شما می توانید کتاب بیائید تار و سه تار بنوازیم دفتر دوم را به صورت آنلاین خریداری کنید.
همچنین بهتره بگیم سایت دلشاد موزیک بزرگترین آرشیو و فروشگاه آنلاین کتابهای حوزه موسیقی هست و شما میتوانید تقریبا هر کتابی که دلتون میخواهد رو در این کتابخانه پیدا کنید و به صورت آنلاین خرید کنید.
برای دیدن همه کتابها روی عکس یا لینک زیر کلیک کنید:
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.