معرفی عیسا غفاری
عیسا غفاری ایشان (متولد ۱۳۶۱ / نوازنده تار و سه تار آهنگساز و معلم موسیقی ایرانی) فارغ التحصیل کارشناسی و کارشناسی ارشد نوازندگی ساز ایرانی از دانشکده ی موسیقی دانشگاه هنر تهران و دارای سابقه ی تدریس در هنرستان موسیقی دختران هنرستان عالی موسیقی تهران و دانشکده موسیقی دانشگاه هنر تهران.
آثار:
آلبوم های موسیقی «وابات»، «شب» و «روز»، «چون رقص «آب» «سرود باد»، «بازتاب» در آتش مشتاقی ردیف» «نو طعم تصنیف» و «آیه». کتاب موسیقی سوگ در ایل بختیاری – پژوهش و هرچه دست جنباندم نایستاد، من بود! – مجموعه ی شعر
مقدمه ی چاپ نخست کتاب تار و سه تار
انگیزه ی نوشتن کتابی آموزشی برای تار و سه تار – سازهایی که حالا دیگر کتاب های بسیاری پیرامونشان در سطوح مختلف به انگیزه های گوناگون و توسط هنرمندان متعدّدی نگاشته شده است – برای من برطرف ساختن نیاز هنرجویانی مبتدی بوده است.
که از آغاز راه نوازندگی بایستی مسائلی ابتدایی و بنیادی را پله پله با ترتیب و چیدمانی درست و منطقی بیاموزند؛ نیازی که در کتابهای آموزشی ابتدایی تار و سه تار کاملا برطرف نمیشد
در نقد یک متد آموزشی سه مورد را میتوان از هم بازشناخت:
نوازندگی وی نیز مرتبط دانست که برای مثال میتواند بر مبنای آموزش های سنتی باشد یا نه یکی اندیشهی موسیقایی مولف در نوشتن آن متد است منظور نوع نگرش وی به موسیقی است که میتوان آن را حتا با شیوه ی دو دیگر چگونه از عهده ی بیان این اندیشه بر آمدنش است و این به کیفیت ارائه مطالب موجود در آن کتاب باز میگردد و این که درس ها تا چه اندازه حاوی نگرش مولف اند.
سه دیگر نحوه ی تدوین و کنار هم گذاردن این دروس است.
موردی که بی شک پررنگترین دلیل من برای نوشتن این دفتر ،شد تدوین نارسای درس های کتب آموزشی موجود بود. آن چنان پرداختن به مسئلهی اندیشه و نگرش موسیقایی مولفان البته نه در این مقال میگنجد و نه در صلاحیت من است.
اما آزارنده ترین همچون بسیاری از دوستان معلم،ام ناگزیر به ارائه مطالبی پراکنده و گزیده از هر یک از این کتاب ها برای هنرآموزانی بودم که طلب جمعیت و یک پارچگی مطلب را داشتند نه این که ارائه مطلب از کتب گوناگون به خودی خود ایرادی به شمار آید.
بلکه در سطح ابتدایی آموزش یک ساز با توجه به نیاز و اندازه ی شناخت یک هنرآموز از موسیقی، برای معلمی که هر هفته ماه با هنر آموزی تازه روبه روست که هیچ از علم و عمل موسیقی نمیداند، این تشتت ارائه را میتوان به حداقل رساند.
انگیزه ی نوشتن این کتاب که از کلاسهای آموزش ساز من ریشه میگرفت در کلاسهای درس استادم شریف لطفی، بی اندازه قوت گرفت، از آنجا که به اعتقاد وی به تعداد معلم های موسیقی و به ازای اندیشه های گوناگون، شان، میتوان کتاب و شیوه ی آموزشی داشت؛ شیوه هایی که مکتوب و تجربه میشوند.
پیرامون موسیقی نظری و حتا همین مباحث نظری مطرح شده در این ،دفتر مطالب بسیار و مفصلی هست که یکی به خاطر عدم نیاز هنرآموزان در آغاز راه به دانستن آنها و دیگری به خاطر پیچیده جلوه نمودن این مسائل برای ذهنی که لااقل چندان با این مسائل مواجه نبوده است.
و بعدها با توانایی عملیاش به درک آنها نائل خواهد، آمد از بازگفتنشان صرف نظر کرده ام در نوشتن این کتاب به تمامی کتاب های آموزشی مطرح موجود نظر داشته و در تکمیل مطالب از آنها سود جسته ام از آن میان میتوان به دستور) مقدماتی تار و سه تار / برای سال اول هنرستان موسیقی روح الله خالقی (دستور) سه تار / دوره ی ابتدایی حسین علیزاده آموزش سه تار / جلد (اول جلال ذوالفنون شیوه نوین آموختن تار و سه تار / دفتر اول کیوان ساکت و نیز کتاب سرایش حسین مهرانی جلد) (اول که برای تکمیل مطالب نظری کتاب از آن استفاده کرده ام اشاره کرد.
با سپاس از دوست عزیزم جعفر صالحی که در نوشتن درسهای ابتدایی کتاب با من هم فکری و همکاری کرد؛ این کتاب پیشکشی است به بهروز همتی و فرشید جم که دغدغه آموزش تار و سه تار همواره همراه آنها بوده است و داوری پیرامون آنچه سعی به انجام اش داشته ام با شماست و به واسطه ی زمان
عیسا غفاری – تابستان ۱۳۹۰
مقدمه ی کتاب حاضر
پس از گذشت حدود دو سال از انتشار درآمدی بر نوازندگی تار و سه تار که آن زمان صرفاً جهت رفع نیازهای آموزشی هنرجویان خود نگاشته بودم یا به عبارت دیگر با توجه به دریافتی که از جامعه ی موسیقی دارم.
چندان امیدی به مورد توجه و حتا تورق قرار گرفتناش نداشتم به دنبال آشنایی با هنرجویان موسیقی علاقه مند به تدریس موسیقی و معلمهایی که هر یک به نوبه ی خود دغدغه ی آموزش تار و سه تار داشتند.
و بعضیشان تصادفاً کتاب مرا دیده و تهیه کرده بودند و آموزش میدادند، تصمیم گرفتم تا آراء ایشان را در ارتباط با نقاط ضعف و قوت کتاب خود و اساساً پیرامون تدریس این سازها و چگونگی پیش برد وضعیت علمی و عملی هنرجویان جویا شده و به جمع آوری ایده های آموزشی آنها طی دوره ای تقریبا یک ساله بپردازم. نتیجه ی این دوره کتاب حاضر است.
به دنبال این کتاب (که در چاپ، پیشین تنها بخش اول کتابی دو بخشی) بود کتاب دوم که به میزانهای ترکیبی اختصاص که شامل میزان های لنگ و تکنیک های تکمیلی و پرده شناسی دستگاه ها و آوازهای ایرانی است خواهد آمد و پس از این سه کتاب هنرجویان به تکنیک و آمادگی علمی و عملی کافی برای نواختن ردیف موسیقی ایرانی رسیده اند.
دوستان عزیزی که با من در انجام این پروژه زمان بر که (نیازمند آموزش کتاب پیشین به تعداد قابل قبولی هنرجو با بضاعت های هوشی متفاوت بود تا بتوان به نتیجه درستی از میزان کارآمدی بخشهای مختلف کتاب و نگرش موسیقایی آن رسید) همکاری کردند عبارت اند از :
وحید کاکاوند سارا رضازاده و حامد گرجی
از همه ی این عزیزان سپاسگزارم اگرچه نیک میدانم که بهترین سپاسگزاری برای آنها – همچون من – به نتیجه رسیدن وقت، انرژی و انگیزه ای است که صرف انجام این کار مشترک کرده ایم که همانا سودمند بودن کتاب برای هنرجویان تار و سه تار و معلمانی است که شاید ،روزی به حسب تصادف – حتا – كتاب را تورقی میکنند و آزمونی این نیز قضاوت اش با زمان خواهد بود.
عیسا غفاری – اردیبهشت ۱۳۹۳
مقدمه ای بر چاپ دوم
در این چاپ اشکالات نوشتاری انگشت گذاری و … مربوط به چاپ پیشین اصلاح شدهاند و دو درس جدید به مجموعه افزوده شده است و یک درس کاسته همچنان از همکاران عزیزم و ناشر محترم سپاسگزارم و ایده ها و نظرات شما دوستان صاحب دغدغه ی آموزش موسیقی و معلمان محترم را جهت بهبود کیفیت کتاب در – انشاالله – چاپهای آینده چشم به راه هستم
عیسا غفاری – تیرماه ۱۳۹۵
پشت کتاب تار و سه تار
این کتاب اوّلین و بی شک مهم ترین کتاب از سه گانه ی آموزشی کتاب “تار و سه تار ” است. چرا که قرار است هنرجویان علاقه مند به فراگیری این سازها را از روزهای نخستین آغاز کلاسشان همراهی کرده و با تدوین منطقی و گام به گام درس ها از ایجاد سردرگمی در فهم موضوع سختی نابه جا در اجرا و تشتت در ارایه ی مطلب توسط معلم جلوگیری کند.
به همین سبب با انجام کاری مشترک و با مد نظر قرار دادن نکات مثبت کتابهای مطرح آموزش تار و سه تار که کم هم نیستند و پرهیز از نقاط ضعف شان، سعی به تالیف گردآوری و تدوین این سه کتاب آموزشی داشته ایم.
کتاب اول به میزانهای ساده اختصاص یافته است و به معرفی پله پله و نظام مند الگوهای ریتمیک تکنیکها و مسایل ابتدایی و آغازین دست راست و چپ می پردازد.
کتاب تار و سه تار جلد اول دوره ابتدایی میزان های ساده اثرعیسی غفاری در ۵۲ صفحه توسط نشر نارون منتشر شده است.
خرید کتاب آموزش کتاب تار و سه تار
در همین سایت دلشاد موزیک شما می توانید کتاب تار و سه تار را به صورت آنلاین خریداری کنید.
همچنین بهتره بگیم سایت دلشاد موزیک بزرگترین آرشیو و فروشگاه آنلاین کتابهای حوزه موسیقی هست و شما میتوانید تقریبا هر کتابی که دلتون میخواهد رو در این کتابخانه پیدا کنید و به صورت آنلاین خرید کنید.
برای دیدن همه کتابها روی عکس یا لینک زیر کلیک کنید:
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.