فهرست کتاب ترانه همبستگی (آموزش ارف)
- مقدمه
- پیشگفتار
- کارل ارف
- سخنی با اساتید
- سخنی با والدین
- تئوری مقدماتی
- صدا
- الفبای موسیقی
- خط حامل، خط میزان
- کلید
- شکل و زمان کشش نت ها
- نقطه، خط اتحاد، خط اتصال
- سکوت
- بلز
- فلوت ریکوردر
- میزان، تکرار در موسیقی
- میزان 2 ضربی
- میزان 2 ضربی همراه با ضرب پا
- قطعه سلام
- میزان 3 ضربی
- قطعه بهداشت
- میزان 4 ضربی
- قطعه شاپرک
- قطعه اعداد
- قطعه ساعت
- قطعه مادر
- قطعه پدر
- گام
- تشریح توسط استاد
- قطعه ترانه همبستگی
- قطعه ترانه خوشحالی
- قطعه اشاره
- قطعه ورزش
- قطعه الفبای زندگی
- قطعه تولد
- قطعه درس محبت
- قطعه دوست من ساز من
- قطعه بابا بزرگ، مامان بزرگ
- قطعه گل های خندان
- تمرینات نت نویسی
- سازشناسی
- مقدمه
- سازهای ارف
- سازهای مضرابی (زخمه ای)
- سازهای زهی (آرشه ای)
- سازهای کلاویه ای
- سازهای کوبه ای
- سازهای بادی (چوبی، فلزی)
- انتخاب ساز تخصصی
- جدول هنری
- آزمون پایان دوره
- گواهی پایان دوره
سخن نویسنده کتاب ترانه همبستگی (آموزش ارف)
بنام والاترین هنرمندی هستی
بنام آنکه هنر را آفرید
تقدیر از انکه هنر را آموخت
تحسین برآنکه هنر را فراگرفت
زیبا ترین سمفونی، صدای طبیعت است
بیاموزیم نوای موسیقی را به نونهالانمان، باشد که عشق را خود با آن بیامیزند.
در دنیا اگر صدایی بماند آن صدای عشق است و موسیقی تنها زبان گویای عاشقان درود بی پایان بر تمامی پیش گسوتان وره پویان هنر در این مرزوبوم.
اکنون پس از چهل سال بهار پرواز در رنگین کمان هنر برآن شدم تا گامی هرچند اندک همگام با اساتید و پیشکسوتان در این زمینه به قلم و تصویر کشانده تا به نوبه خویش سهمی در رشد و شکوفایی نو نهالان و سرمایه های اینده وطن داشته باشم.
هر چند سعی شده ماخذی نسبتا مناسب باشد اما ادعایی نیست که رهنمود های استادانه عزیزان هم خالی از لطف نخواهد بود.
مهم این است که در اهدافمان یکدل و یکرنگیم .
با سپاس بیکران از تمامی یاری دهندگان در تکمیل این مجموعه الماس را جز در قعر زمین نمی توان یافت
عشق در شما پایدار
بهار 1386
خلیل ا…واعظی
توضیحات درباره کارل ارف
کارل ارف در دهم ماه ژونیه سال 1895 میلادی در آلمان دیده به جهان گشود ارف از سنین کودکی با موسیقی آشنا شده و با علاقه مندی و پشتکار بسیار، دوره های مقدماتی و آکادمیک این رشته را پشت سر گذاشته و در سال 1914 فارغ التحصیل گردید.
کارل ارف آهنگ ساز، مربی و موسیقیدان آلمانی به خاطر ضعف در آموزشهای بنیادین موسیقی تصمیم گرفت مدرسه موسیقی و ورزش را بنیانگذاری کند.
کارل ارف تاکید فراوان بر خلاقیت و بداهه پردازی داشت و هدف اولیه و مقدماتی موسیقی را پرورش خلاقیت و کشف توانایی های با لقوه کودکان می دانست. از ویژه گیهای مهم روش ارف می توان کاربرد های درمانی آنرا نام برد، بعنوان مثال:
تاکید بر ریتم و هماهنگی گفتار، تاکید بر حرکات بدنی و نواختن ساز، خواندن سرود و آواز، که تاثیر مجموعه این فعالیتها در کسانی که مشکل تکلم داردند باعث تحریک و رشد گفتار و زبان و حرکات بدنی می شود.
از اینرو بسیاری از این روشها جنبه موسیقی درمانی پیدا می کنند و دقیقا به همین خاطر کارل ارف نام مدسه اش را مدرسه موسیقی و ورزش نامیده است.
در روش ارف برای آموزش ریتم به کودکان لغات آشنا و مانوس مثل اسامی حیوانات، گلها، اسامی خود بچه ها، اشیا و حتی لغاتی که فاقد معانی خاص باشد استفاده می شود.
برای آموزش صداهای موسیقی، ارف نیز مانند : دالروز ابتدا از دو صدای (SOL&MI) استفاده می کنند و بعد از یک دوره تمرینات یکماهه یا دو ماهه بر روی این صداها، بقیه صداها را به کار می گیرد.
(Solبه LA) اضافه می شود و به همین ترتیب نتهایی ( Do&Re) نیز به این مجموعه می پیوندند که حاصل این پنج صدا (گام پنتاتونیک) یا پنج صدایی را بوجود می آورد.
همین امر باعث شد که عناصر موسیقیایی کارل ارف از نظر تیوریک کاملتر از شیوه های قبل از خودش باشد. او غالبا از ترانه و ملودیهایی استفاده می کرد که بر اساس آوازها و ترانه های محلی ملل مختلف، از جمله آلمان شکل گرفته بود.
از آنجا که گردش ملودی در ترانه های فولکور بیشتر در گام پنج صدایی (پنتاتونیک) صورت می گیرد. تمرینات و آهنگهای مخصوص کودکان را در این گام تنظیم کرده و معتقد است که گردشهای ملویک در گام پنج نتی برای کودکان خوشایندتر است.
وی در اواخر ماه مارس سال 1982 میلادی چشم از جهان فروبست «روحش شاد».
امید است مولفین و مدرسین کتب کودک با توجه به کارگیری روش بنیادی کارل ارف، از همین مقطع سنی آنان را ضمن آشنا کردن باروش و ملودی و سازبندی برون مرزی، حفظ نام مقام استاتید پیشکسوت کشورمان، آثار و اشعار و ملودی های ارزشمند وطن و اشنایی با سازهای ایرانی مد نظر قرار گیرد. با امید آنروز که کارل ارف دیگری از کشور ما چون ستاره در جهان بدرخشد.
سخی با اساتید
استاد فرزند مرا عشق بیاموز و دگر هیچ
معلم شمعی است که همواره سوخته است تا به جانها روشنی بخشد
همراهان گرامی، مسلما هریک از ما خود را در آن حد دیده ایم که مسولیت خطیر کار با کودکان و سرمایه های آنی میهن تان را بر عهده گرفته ایم.
هنرمندان و استادان امروز ثمره پایه ریزی گذشتگان بوده و اساتید و نوابغ و هنرمندان اینده ثمره تلاش امروز ما خواهد بود. همان طور که می گویند تربیت کودک از خود او مهیم تر است، پرورش او نیز مهیم تر از دانش اوست.
والدین با یک دنیا امید و آرزو نهال خویش را به ما سپرده تا مسولیت پرورش روحی و هنری آنان را بر دوش گرفته و به عنوان اولین لگوی پرورش اجتماعی او زیباترین نقش را در ذهن او ایجاد کرده و به بهترین نحوه رویای آنان را به حقیقتی مطمین مبدل سازیم.
تردیدی نیست که کار با آنان با تمامی مشکلاتش زیباست و با دیگر مقاطع سنی بسیار متفاوت بوده و نیاز به شناخت، تجربه، آرامش، صبوری دو جانبه، زمان و عشق و علاقه خاص دارد.
بر اوردن خواسته آنان و والدین شان، حفظ ارزشهای فرهنگی و هنری گذشته، توجه به اصول و مبانی بین المللی و پایه ریزی صحیح بر عهده ما قرار دارد. با تفکر اینکه هر کدام در آینده می توانند (نوازنده خوب، مدرس، آهنک ساز و حتی یکی از نوابغ شوند)
*توجه به چند نکته بنیادی می تواند اطمینان خاطر در پایان دوره رابه همرا داشته باشد*
- ایجاد محیطی با امکانات آموزشی مناسب (انتقال مطلب با بیانی کودکانه، شیوا، شیرین، ساده)
- مشاوره و دیدار جذب کننده در جلسه اول تاثیر و خاطره آن بسیار موثر و ماندگار خواهد بود.
- ارتباط مستقیم با والدین و اگاهی دادن لازم نسب به طرح درس و نوع همکاری و میزان تمرین در محیط خانه.
- شناخت کافی هنرجویان از پز یسیون و کاربرد اجتماعی سازها در جلسات ساز شناسی (ایرانی، جهانی)
- آمادگی لازم (تیوری، علمی، شناخت) جهت ادامه هنر با انتخاب آگاهانه ساز تخصصی جهت مقطع بالاتر
- جشن پایان دوره هر چند ساده (با حضور والدین، اجرای هنر جو، ارایه جوایز و لوح یا کارنامه، عکس، فیلم)
- برقراری ارتباط با مشاور یا استاد مقطع بعدی و انتقال بیگرافی رفتاری، استعدادی، پشتکار و انگیزه هنر جو
- تشویق، ایجاد رقابت و اجراهای گوناگون جمعی جهت ایجاد انگیزه برای حضور مستمر در کلاس
- جلساتی با عنوان (اردوی سازشناسی) و تشریح سازهای متداول (ایرانی، جهانی) و نواختن ملودیهای ساده و ثبت واکنش هنرجو
وقتی می بینیم که در کنار مان چه در دانه های لطیف با آرزوهای بزرگ اما با قلبی کوچک وجود دارند به این سعادت عشق ورزیده و گرمترین محبت ها را نثارشان می کنیم.
از درب کلاس که وارد می شوند با نگاه پر از صداقت و زبانی پر از سوال و تعریف منتظر لبخند ما هستند. قدر این لحظات را بدانیم که موهبتی است الهی و بسیار کوتاه، بزودی بزرگ شده و فقط طراوت کودکیشان باقی می ماند و نگاه ما به جای پای آنها و تفکر ما به کوچه باغهای کودکی دلمان
دست در دست هم نهالهای امروز را پروش داده تا شاهد درختانی پربار در آینده باشیم.
عشق در شما پایدار
اهدافتان مستدام باد
سخنی با والدین
خانواده نخستین نهاد اجتماعی است که بذر تربیت را در جان و روح کودک می باشد
دل پر مهر و روشنی تفک تان، آینده نگری و بارو تاثیر شگرف هنر موسیقی در روند رشد زندگی دلبند تان قابل تحسن است. موجب خرسندی است که فرصت و افتخار آنرا یافتم تا بازگو کننده نکاتی شویم که حاکی از سالها آموزش و تجربه کار با کودکان است.
بدون تردید فرزند خویش را سمتی سوق داده اید که فراینند آن تبلور شادابی، حفظ استعداد، تمرکز، دقت نظر، اعتماد به نفس و خلاقیت بوده و اثار مثبت آن در سایر مراحل آموزشی و رفتاری او در خانه و جامعه ، حال و آینده باز خواهید یافت.
حضور در کلاس های گروهی، قضایی مناسب است تا فرزند ما نقاط ضعف و قوت خویش را بروز دهد و مطمینا از دید استاد حاذق پنهان نخواهد ماند و با روش های جامع روانشنخاتی و همکاری والدین ضعفها بر طرف شده و نقطه قوتها افزایش می یابد.
موسیقی با متد علمی باعث رشد قوه ریاضیات و دقت در امور درسی و ایجاد انگیزه و شور و اشتیاق می گردد. تاکید بر تمرین بر تمرین زیاد در منزل، ذوق او را تکلیف تبدل نموده و در نهایت منجر به بی میلی او نسبت به امور میگردد.
کسب آموزشهای این رشته نسبت به شرایط سنی و استعداد متفاوت بوده و همچون دیگر دروس و آموزشها، تدریجی و 3 الی 24 ماه زمان نیاز دارد.
تهیه یک آلبوم هنری شامل عکس، فلیم، لوح و کارنامه از دوران فراگیری، حفظ خاطرات کودکی و مدارک هنری برای آینده اوست.
چنانچه با بی میلی فرزندتان نسبت به ادامه کلاس روبرو شدید، در صدد کشف علت و رفع آن بوده و با تشویق و مقاومت به موقع سعی بر تداوم کلاس او داشته باشید، او باید بپذیرذ که موسیقی هم مانند سایر برنامه های آموزشی او اهمیت دارد.
از او به اندازه توانایی و محدوده سنی خودش توقع داشته باشیم و گمان مبریم که پس از مدت کوتاهی باید مانند یک نوازنده عالی، قطعه اجرا نماید. (زیرا ما و شما برای آینده او پایه ریزی می کنیم)
هنر توام بادانش توام با هنر، یک زندگی مسرت بخش را به ارمغان می آورد.
با مطالعه این مجموعه و همراهی اساتید، کمک بسزایی در فراگیری و پشرفت فرزند خویش خواهید داشت
با امید به ایزد یکتا، تلاش صمیمانه استادان و همراهی شما والدین گرامی هنرمندان شایسته ای در جامعه خواهیم داشت که لوح افتخار آنان همواره زینت بخش کشور و کانون گرم خانواده خواهد بود.
به امید فردایی روشن
بیوگرافی نویسنده کتاب ترانه همبستگی (آموزش ارف)
خلیل ا… واعظی، در اردبیهشت ماه 1342 در طبیعت زیبا ودل انگیز فیروز کوه متولد گردید.
اصالتش از توابع شیراز می باشد، او از همان کودکی متاثر از زیبایی های طبیعت، صدای مناجات سحری و زمزمه های آوازی پدرش با موسیقی انس گرفت و با سازهایی همچون تنبک و پیانو موسیقی را آغاز کرد.
وی پس از سالها بهره مندی از محضر اساتید بسیار همچون استاد شاملو کاربند، افتخار شاگردی نزد اساتیدی چون مرحوم استاد امیر ناصر افتتاح و مرحوم استاد جواد معروفی را کسب نموده و با اجازه از محضر آن اساتید از سال 1360 به صورت رسمی تدریس را آغاز کرد.
با توجع به صدماتی که در عرصه زندگی بروی وارد گشت، با جدیت و اعتماد به نفس، بیش از پیش هنر موسیقی را ادامه داد.
از آثار او می توان به آلبوم موسیقی صفر تا سفر اشاره داشت که در آن مبنای خط سیر آفرینش حیات انسان از آغاز تا پایان و تولدی دیگر را با زبان موسیقی، به همرا اشعار و کلام دلنشین استاد عبدالجبار کاکایی بیان می کند و همچنین کتاب هفت قطعه دویت برای ویولن و پیانو از دیگر آثار وی به شمار می رود.
ایشان علاقه زیادی به کار کودک و نوجوان داشته و تا کنون ملودی های متعددی در این زمینه اریه کرده است. او تدریس و کار با کودک را از سال 1367 به صورت رسمی آغاز نمود. هنر جویان خرد سال آن زمان وی اکنون از جمله هنرمندان و مدرسین قابل تحسین جامعه می باشند.
خرید کتاب ترانه همبستگی (آموزش ارف)
در همین سایت دلشاد موزیک شما میتوانید کتاب ترانه همبستگی (آموزش ارف) را به صورت آنلاین خریداری کنید.
همچنین بهتره بگیم سایت دلشاد موزیک بزرگترین آرشیو و فروشگاه آنلاین کتابهای حوزه موسیقی هست و شما میتوانید تقریبا هر کتابی که دلتون میخواهد رو در این کتابخانه پیدا کنید و به صورت آنلاین خرید کنید.
برای دیدن همه کتابها روی عکس یا لینک زیر کلیک کنید:
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.