فهرست کتاب شعر بی واژه مجموعه تکنوازهای پرویز مشکاتیان
١ – قاصدک قسمت اول
۲- قاصدک قسمت دوم – دشتى
۳- مقام صبر راست پنجگاه
۴- کنسرت راست پنجگاه نمایشگاه بین المللی تهران
۵- كنج صبورى – ماهور
۶- کنسرت حافظیه – شيراز
مجموعه آثار پرویز مشکاتیان
- بیست قطعه برای سنتور بهار ١٣٦١
- بیداد دونوازی سنتور پاییز ١٣٦٩
- دستور سنتور زمستان ۱۳۷۵
- گل آیین (۱۸) قطعه برای سنتور پاییز ۱۳۷۶
- بیداد برای گروه سازهای ایرانی زمستان ۱۳۷۶
- گل آوا قطعاتی برای سنتور بهار ۱۳۷۷
- چکاد برای گروه سازهای ایرانی بهار ۱۳۷۸
- مجموعه تصانيف (جلد 1). بهار ۱۳۷۸
- مجموعه تصانيف (جلد ۲ ) زمستان ۱۳۷۸
- سل آیین ده قطعه برای سنتور تابستان ۱۳۷۹
- رزم مشترک برای) گروه) سازهای ایرانی زمستان ۱۳۸۰
- لاله بهار برای گروه سازهای ایرانی زمستان ۱۳۸۰
- مجموعه تصانيف (جلد (٣)بهار ۱۳۸۲
- پیروزی برای گروه سازهای ایرانی بهار ۱۳۸۲
- مجموعه تصانيف (جلد) (٤)تابستان ۱۳۸۲
- واژه آزادی برای گروه سازهای ایرانی تابستان ۱۳۸۲
- محبوب من وطن برای (گروه سازهای ایرانی) زمستان ۱۳۸۲
- در کوچه باغهای ترنم مجموعه کامل آثار پرویز مشکاتیان زمستان ۱۳۸۳
- شعر بی واژه (جلد) (اول) بهار ١٣٨٦
- شعر بی واژه (جلد) (دوم) زمستان ۱۳۸۷
- شعر بی واژه (جلد) (سوم) زمستان ۱۳۸۸
- شعر بی واژه جلد (چهارم) بهار ۱۳۸۹
- شعر بی واژه (جلد پنجم) تابستان ۱۳۸۹
- شعر بی واژه جلد ششم پاییز ۱۳۸۹
- شعر بی واژه (جلد هفتم) زمستان ۱۳۸۹
- ققنوس برای گروه سازهای ایرانی زمستان ۱۳۸۹
- ای دوست وقت خفتن و خاموشت نبود
- وز این دیار دور فراموشی است نبود
- تور دشنا سرود وطن بود و چو آب
- با خاک تیره روز هم آغوشی است نبود
- میخانه نماز نفره توقت می شدند
- رندی حریف مستی وی نوشی است نبود
- دور چراغ پوست دزدان ترا چنین
- مدهوش کرد و موسم خاموشی است نبود
- سحر اب اضطراب وطن بود و کسی
- زینان به فکر داروی بیهوشی است نبود
- در پرده ماندند آزاد وط د وطن
- کاربیشه باز به رفتن و پاشی است نبود
- در چنگ توسه ر و در های نهفته ماند
- زین نم هی گاه فراموشی ات نبود
- ای سوگوار صبح نشابور سه مکون
- عصری چنین سزای سیه پوداشت نبود
استاد محمد رضا شفیعی کدکنی
مقدمه کتاب شعر بی واژه مجموعه تکنوازهای پرویز مشکاتیان
زنده یاد پرویز کتاب شعر بی واژه مجموعه تکنوازهای پرویز مشکاتیان را میتوان یکی از برجسته ترین هنرمندان تاریخ موسیقی ایران دانست.
وی در سال ١٣٣٤ در شهر نیشابور زادگاه بزرگان ادب و فرهنگ ایران زمین همچون حکیم عمر خیام و شیخ فریدالدین عطار دیده به جهان گشود.
او دانش آموخته ی دانشکده هنرهای زیبا بود و نزد اساتیدی همچون نورعلی خان برومند داریوش صفوت سعید هرمزی محمد تقی مسعودیه …… به تکمیل دانسته های خویش پرداخت.
و با تکیه بر دانش ذوق و توانائی های فردی خویش توانست سبکی جدید را در نوازندگی سنتور بوجود آورد و گنجینه ای گرانبها از نغمه های جاودانه و پر شکوه را برای فرهنگ موسیقایی ایران به یادگار بگذارد.
وی پس از سالیان آزمودگی و تجربه، توانست گروه موسیقی عارف را تشکیل بدهد و در نتیجه ی فعالیتهای مستمر خویش همراه با هنرمندان برجسته ی دیگری؛
همچون حسین علیزاده محمدرضا لطفی محمدرضا شجریان شهرام ناظری و… توانست در سال های قیام مردمی ۱۳۵۷ همگام و همصدا با، مردم سرودها و ترانه های پر شکوهی را خلق کند که در حافظه ی تاریخی ملت ایران ثبت و ضبط شده است و همیشه ماندگار خواهد ماند.
در آثار پرویز مشکاتیان همواره عشق به خاک وطن، آزادی و ارزشهای والای انسانی موج میزند وطن در سروده ها و ترانه هایش محبوبترین است و ارزشمندترین جایگاه را دارا میباشد.
پرویز مشکاتیان در اجرای آثار گروهی و سیر تکامل گروه نوازی اش در ابتدا در راستای فعالیت های دیگر گروههای موسیقی ایرانی گام برداشت و پس از سالیان متمادی و اجراهای مکرر در نهایت به، ترکیب صدادهی و رنگ تازه ای از گروه نوازی با ارکستر ایرانی دست یافت که پیش از آن در گروههای موسیقی ایران سابقه نداشته است.
از سوی دیگر آشنایی وی با ادبیات کلاسیک و همچنین ادبیات معاصر ایران و همنشینی و مجالست وی با نویسندگان شعراء و اندیشمندان باعث شده بود که آثار وی از غنای ادبی بسیار بالایی برخوردار باشد.
ذوق و نبوغ ذاتی پرویز مشکاتیان در انتخاب شعر و ساخت ملودی آثار ارزشمند و ماندگاری را برای ایران و موسیقی ایرانی به ارمغان آورد.
تنوع ساخته های وی دامنه وسیعی را در بر میگیرد در جایی با شوری حماسی در رسای وطن و سوگوار آزادی نغمه ساز کرده است و در جایی دیگر همنوا با بزرگان عرفان پوشیده در فضایی رازآلود و، عرفانی دست افشان و پایکوبان در سماع و طرب بوده است.
از دیگر ویژگی های پرویز مشکاتیان میتوان به سبک بدیع وی در تکنوازی سنتور اشاره کرد. علیرغم اینکه وی تحت تأثیر آثار گذشتگان و پیش کسوتان موسیقی ایران اندوخته های بسیاری را در ذهن داشت.
ولی توانست با تکیه بر شیوههای پیشین نوازندگی سنتور به سبکی نوین در نوازندگی این ساز دست یابد که نشانه از توانمندی و نبوغ وی در دریافت.
وی از زیبایی شناسی هستی شناسی و هنر داشت. نمونه ای از این تکنوازیها را میتوان در آثاری چون آستان جانان افشاری مرکب و… مشاهده نمود. مجموعه ی حاضر جلد سوم از تکنوازیهای زنده یاد پرویز مشکاتیان میباشد که اینک بی حضور این هنرمند گرامی منتشر شده است این اثر « شعر بی واژه» نام گرفته است.
زیرا این اثر شامل سروده ها و نواخته های موسیقایی پرویز مشکاتیان است که از نظر فرم جمله بندی و بیان اندیشه و ظرافتهای هنر، موسیقی کمتر از اشعار شعرای بلند مرتبه ی ایران زمین نیست شعر بی واژه تغزلی است شاعرانه که میبایست آن را با زبان نغمه ها و موسیقی شنید.
تأثیر پرویز مشکاتیان را نمیتوان بر نسل کنونی هنر و هنرمندان موسیقی ایران نادیده انگاشت و بی شک نسل های بعد نیز تحت تأثیر موسیقی و آثار وی نغمه های تازه تر ساز خواهند کرد و بر وجود هنرمند شوریده و قلندری چون پرویز مشکاتیان افتخار خواهند کرد.
آثار پرویز مشکاتیان چون بنای رفیع و بلند قامتی از میان آثار گذشتگان محکم و استوار قد برفراشته است و موسیقی ایران بخشی از یافته های معنوی خویش را مدیون این استاد بزرگ می باشد.
محسن غلامی – علیرضا جواهری
خرید آنلاین کتاب شعر بی واژه مجموعه تکنوازهای پرویز مشکاتیان
در همین سایت دلشاد موزیک شما میتوانید کتاب شعر بی واژه مجموعه تکنوازهای پرویز مشکاتیان و یکی از معروفترین کتابها در زمینه موسیقی ایرانی را به صورت آنلاین خریداری کنید.
همچنین بهتره بگیم سایت دلشاد موزیک بزرگترین آرشیو و فروشگاه آنلاین کتاب های حوزه موسیقی هست و شما میتوانید تقریبا هر کتابی که دلتون می خواهد رو در این کتابخانه پیدا کنید و به صورت آنلاین خرید کنید.
برای دیدن همه کتابها روی عکس یا لینک زیر کلیک کنید:
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.