دیباچه کتاب صدای دستهای کوچک
چندی بود که در پی شیوهای برای آموزش موسیقی کودکان با ساز ایرانی بودم. شیوهای که برای بچهها جذّاب و شیرین و در عین حال آموزشی گام بهگام باشد.
در موسیقی ایرانی برای کودکاان بسیار کم کار شده و امیدواریم این مجموعه که برگرفته از برخی متدهای اروپائی برای آموزش موسیقی کودک است، یاریگر نونهالانما باشد.
برای آنکه کودکان بتوانند از همان آغاز و حتی بدون نیاز به گذراندن دورۀ اُرف (موسیقی کودک)، با ساز ایرانی موسیقی را یاد بگیرند، ساز بنوازند و لذت ببرند.
در این کتاب تلاش کردهام که آهنگها بسیار ساده و همراه با کلام (نه به مفهوم شعر) باشد تا در درکِ ریتم به بچهها کمک کند و باعث شود که آسانتر آنها را حفظ کرده و بنوازند.
برای این مجموعه زحمت بسیاری کشیده شده و آرزومندم مورد استفادۀ کودکان نازنین ایرانی و همینطور معلمان گرامی سنتور، قرار بگیرد.
از اساتید گرانمایهام: فرزانه زند، مانی بلوری، علیرضا جواهری و محمد علایی که در طول سالها از آموزههایشان بهره بردهام، سپاسگزارم.
همچنین از هنرجویان خردسال عزیزم سپاسگزارم به جهت اینکه نخستین کسانی بودند این کتاب را با شکیبایی و اشتیاق فراوان، هنگامی که فقط یک جزوه بود، آموختند.
ناهید انصاری
همۀ عزیرانی که در تهیۀ کتاب و سیدی مرا یاری کردند:
سپاس ویژه و فراوان از آقای مهرداد صادقی آذر سازنده و نوازنده سنتور و نوازندۀ تنبک که لطف بسیار نمودند ساز ساخته دست خودشان را در اختیار من قرار دادند و نوازندگی تنبک را به عهده گرفتند که بدون یاری ایشان کار بسیار دشوار میشد.
سپاس از استاد احمد صدری پروهشگر به خاطر راهنماییهای ارزندهشان.
سپاس از خانم ارمغان اوّلی به خارط تصویرگری زیبایشان.
سپاس از آقای نیما اقراری به خاطر آماده سازی کتاب.
سپاس ویژه و فراوان از آقای محمد مدیر استودیو کارن که زخمات بسیاری برای تهیۀ سیدی کشیدند و من بسیار از طرحها و دیدگاههای هنرمندانهشان استفاده کردم.
توضیحات درباره کتاب صدای دستهای کوچک
با توجه به نقش تربیتی و آموزشی موسیقی در بالندگی ذهن و قدرتِ خلاقیت کودک و نوجوان و کمبود آن در نظام آموزشی کشور، آموزش موسیقی به کودکان و نوجوانان در دوران معاصر از سوی خانوادهها بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
مدرسان موسیقی سازهای ایرانی نیز با توجه به گسترش روز افزون وسایل ارتباط جمعی، شیوه های آموزشی مبتنی بر الحان و ریتمهای موسیقی ایرانی را با نگاهی به متدهای علمی و جدید آموزش موسیقی کودکان مانند: ارف، کُدای، ماتنو و داکرز را مدون و تجربه میکنند.
در این راه یکی از مهمترین وسیلههای بیان هنری ساز است. سازندگان سازهای موسیقی دستگاهی ایران، غالبا کمتر اهتمام به مطالعه و ساخت ساز رای خردسالان ورزیدهاند.
با توجه به تخصصم در سنتور سازی، مدتهاست در اندیشه ساخت سنتوری مناسب برای کودکان و نوجوانان بودهام. ساخت سنتور ویژۀ خردسالان در طی این سالها و با آزمون و خطاهای بسیار و با آزمایشهای فراوان و دقیق در ابعاد ساز، جنس و قطر چوب جعبه رزنانس، تعداد وَتَرها همراه بود.
برای رسیدن به استانداردهای لازم مهمترین مسئله رنگ و طنین ساز بود به طوری که با ساز مبنا (سنتور سل) تفاوت محسوسی نداشته باشد و مهمترین مسئله ای که میبایست حل شود؛ حفط کوک دقیق، رنگ و موسیقایی بودن صدا که با ساز مبنا تفاوتی نداشته باشد.
در طراحی و ساخت ایان ساز به دنبال نوآوری و ابداع یک ساز جدید نبودهام، بلکه با توجه به کاربرد و نیاز هنرجویان خردسال سنتور، ایده ساخت چنین سازی شکل گرفت. سازی که به لحاظ ارگنومی و تناسبات جسمی و هنرجوی نوجوان را مشتاق و علاقه مند به موسیقی سازد و در نتیجه پیشرفت در آموزش را به دنبال داشته باشد.
این ساز با استفاده از نظرات مدرسان موسیقی کودک و نوازندگان برجسته سنتور کشور، طراحی و ساخته شده است. امیدواریم گامی کوچک در جهت ترویج فرهنگ موسیقایی کشور برداشته باشیم.
کارگاه آذر
سخنی با معلمین گرامی:
دلیل نوشتن این کتاب این بود که می دیدم هربار که کودک یا نواجوانی به کلاس سنتور میآید پس از مدّت کوتاهی از موسیقی دلسرد میشود و برای همیشه ساز ایرانی را کنار میگذارد.
در این کتاب بر خلاف روشهای دیگر که همۀ نتها یکجا در یکی دو جلسۀ نخست آموزش داده میشود، نتها به صورت تک تک یا نهایتاً چهارتای آموزش داده شده و هر نت که معرفی شده یک آهنگ که با همان نت و نتهای پیشین ساخته شده، نواخته میشود.
نتهای کتاب ر اساس «شور سل» نوشته شده است.
در بارۀ علامت ( …) «کُرُن» فقط جائی آورده شده که نیاز بوده. مانند «می کُرُن» که اگر نباشد باید سیم خرک هشتم زرد نواخته شود و جائی که تغییر علامتها مربوط به کوک بوده توضیحی نیاورزدهام به این دلیل که هنرجو نیازی ندارد در ابتدا درگیر یک تئوری پیچیده شود.
برخی نتها را فقط معرفی کردهام مانند «میِ» خرکِ اوّل زرد. چون میپندارم در آینده با نواختنِ ردیف و قطعاتِ مختلف سنتور، به سادگی استفاده از این نت را خواهد آموخت.
آهنگها بیشتر متناسب با فیزیکِ هنرجو است به این معنی که حرکات دست برای هنرجو به ویژه کودک سخت نیست و باهمان نتهای پشت سرهم میتواند آهنگی ساده بنوازد و به سادگی نتها را یاد بگیرد.
در ضمن از آهنگ ساعت دیواری در ابتدای کتاب میتوان برای همۀ نتها استفاده کرد. تصاویر این کتاب به گونهای طراحی شده تا کودک بتواند آنها را رنگآمیزی کرده و ارتباط دوستانه و نیزدیکی با کتاب برقرار کند.
امید آن دارم که این تلاشِ اندک بتواند گوشۀ کوچکی از آموزش موسیقی با ساز سنتور را برای کودکان آسانتر و جذابتر کرده باشد. پیشتر از توجه شما معلم گرامی سپاسگزارم.
سخن نویسنده درباره کتاب صدای دستهای کوچک
چندی بود که در پی شیوهای برای آموزش موسیقی کودکان با ساز ایرانی بودم . شیوهای که برای بچهها جذاب و شیرین و در عین حال آموزشی گام به گام باشد.
در موسیقی ایرانی برای کودکان بسیار کم کار شده و امیدوارم این مجموعه که بر گرفته از برخی متدهای اروپایی برای آموزش موسیقی کودک است، یاریگر نونهالان ما باشد.
برای آنکه کودکان بتوانند از همان آغاز و حتی بدون نیاز به گذراندن دورهی ارف (موسیقی کودک)، با ساز ایرانی موسیقی را یاد بگیرند، ساز بنوازند و لذت ببرند.
در این کتاب تلاش کردهام که آهنگها بسیار ساده و همراه با کلام (نه به مفهوم شعر ) باشد تا در درک ریتم به بچهها کمک کند و باعث شود که آسانتر آنها را حفظ کرده و بنوازند.
برای این مجموعه زحمت بسیاری کشیده شده و آرزومندم مورد استفادهی کودکان نازنین ایرانی و همینطور معلمان گرامی سنتور، قرار بگیرد.
خرید کتاب صدای دستهای کوچک
در همین سایت دلشاد موزیک شما میتوانید کتاب صدای دستهای کوچک را به صورت آنلاین خریداری کنید.
همچنین بهتره بگیم سایت دلشاد موزیک بزرگترین آرشیو و فروشگاه آنلاین کتاب های حوزه موسیقی هست و شما میتوانید تقریبا هر کتابی که دلتون میخواهد رو در این کتابخانه پیدا کنید و به صورت آنلاین خرید کنید. برای دیدن همه کتابها روی عکس یا لینک زیر کلیک کنید:
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.