در بارۀ کتاب کتاب چهل و دو قطعه برای پیانو اریک ساتی
قطعات این مجموعه بین سال های 1886 تا 1900 ساخته شدهاند. به غیر از قطعۀ (Petite Overture a danser) بقیۀ قطعهها متعلق به دورۀ اول کاری آهنگساز هستند.
در این دوره ساتی شیفتۀ موسیقی قرونوسطی بود. در قعطات مربوط به سال های قبل از 1895 نوعی گرایش مذهبی عارفانه دیده می شود.
ساتی این دوره را به ارتباط با فرقۀ «چلیپای گلگون» میگذراند. در قطعات مربوط به این دوره عناصر مشترکی وجود دارد، از جمله سرعت آهستۀ مداوم، عدم استفاده از میزاننما و خط میزان، ریتم ثابت، استفاده از مُدهای شرقی/یونانی بهجای ماژور و مینور.
دربارۀ فرم هم باید گفت که ساتی در این دوره از «بلوک های کنار هم قرارگرفته» استفاده می کرد؛ به اینگونه که آهنگساز بهدلخواه خود عبارتهای کوتاه را تکرار و جابجا میکند.
این موسیقی حالت بیهدف را به خود می گیرد. بهوضوع میتوان فهمید که آهنگساز از شیوۀ سنتی بست و گسترش موسیقی استفاده نکرده است.
مجموعۀ «ژیمنوپدی» (Gymnopedie) شامل سه قطعۀ کوچک برای پیانو است که در سال 1888 توسط «اریک ساتی» نوشته شد. نام ژیمنوپدی یا گومنوپدیا برگرفته از نام یک جشن در یونان باستان است که توسط مردم اسپارت برپا میشده.
قطعات این مجموعه آهسته و ظریفاند که با هارمُنی خاصی مانند دیگر آثار ساتی ترکیب شدهاند.
ساتی با همین قطعات کوچک به شهرت رسید که باعث شد او را بهعنوان یکی از پیشروان مکتب مدرن موسیقی بشمارند. قطعۀ اول و سوم این مجموعه توسط «دبوسی» برای ارکستر تنظیم شده است.
مجموعه قطعات دیگری به نام (Gnossiennes) شامل شش اثر است که نوشتن آنها هفت سال به طول انجامید. دو سال بعد از مجموعۀ «ژیمنوپدی» اولین گروه (Gnossiennes) ساخته شدند.
این مجموعه بیانگر سبک و دیدگاه منحصر بهفرد و نوگرایانه اریک ساتی بود. این اثر در فرم و ریتمی آزاد نوشته شد. اریک ساتی در خلق این اثر میزانبندی را در موسیقی خود نادیده گرفت و همین نوگرایی بدعتی برای آهنگسازان آوانگارد سالیان بعد شد.
ساتی در 21 سالگی اولین سیکل پیانویی خودش را تصنیف کرد. مجموعۀ (Ogives) به معماری کلیسا در قرون وسطی اشاره دارد و به ریشههای گسترش موسیقی اروپا رجعت میکند.
ملودیهای این قطعه از سرودهای گریگوریان الهام گرفته شدهاند. ساتی برای ساخت این مجموعه از یک الگو استفاده کرده است.
مجموعۀ (Trois Sarabandes) حرکات موزون با سرعت بسیار ثابت هستند. حس بیکتی عمدی، هارمُنیهای برجسته و آکُردهای 9 حلنشدۀ فراوان در این مجموعه بهشدت حس مالیخولیایی ایجاد میکند.
مجاورت کاملاً اتفاقی ایدههای موسیقایی مختلف نمونۀ بارزی از قاعدۀ «بلوک های کنار هم قرارگرفته» در آهنگسازی این مجموعه است.
پشت کتاب چهل و دو قطعه برای پیانو اریک ساتی
«اریک ساتی» آهنگساز فرانسوی در 17 مه 1866 در هنفلور به دنیا آمد. موسیقی ساتی غالباً فکاهی و هجوی با عنوانهای غیر معمول است مثل دوئت پیانو به نام سه قطعه به شکل گلابی.
او علاوه بر موسیقی پیانو، چندین باله، ترانه و آثار بزرگتری مانند درامای سمفونیک سقراط را نیز در کارنامۀ خود دارد. او بسیاری از آثار خود را بدون خط میزان مینوشت و در اجرای آثار خود سبک ویژهای داشت.
کتاب حاضر مشتمل بر چهل و دو قطعه از آثار شاخص اوست که قطعاتی مانند «سه گانۀ ژیمنوپدی»، «سهگانۀ ساراباند» و دیگر آثار مشهورش را شامل می شود.
ساتی یکی از تاثیرگذارترین شخصیتهای قرن بیستم در مکتب مدرن فرانسته و همچنین یکی از بنیانگذاران «گروه شش» بود که بسیاری از آهنگسازان هم دورهاش و آهنگ سازانی که بعد از او آمدهاند از او تأثیر پذیرفته اند از آن جمله «جان کیج»، «دبوسی»، «راول» و «پولنک» را میتوان نام برد. او در 1 ژوئیه 1925 در پاریس درگذشت.
خرید آنلاین کتاب چهل و دو قطعه برای پیانو اریک ساتی
در همین سایت دلشاد موزیک شما می توانید کتاب چهل و دو قطعه برای پیانو اریک ساتی را به صورت آنلاین خریداری کنید.
البته لازم به توضیح است که ما در کتابخانه خودمان کتابهای بسیار متنوعی از استاد ناصر جهان آرای داریم که همه آنها را میتوانید در کتابفروشی آنلاین ما تهیه کنید
همچنین بهتره بگیم سایت دلشاد موزیک بزرگترین آرشیو و فروشگاه آنلاین کتاب های حوزه موسیقی هست و شما میتوانید تقریبا هر کتابی که دلتون میخواهد رو در این کتابخانه پیدا کنید و به صورت آنلاین خرید کنید.
برای دیدن همه کتابها روی عکس یا لینک زیر کلیک کنید:
دیدن همه کتابهای فروشگاه دلشاد موزیک
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.