3 راهکار ساده برای کوک کردن ویولن در منزل

3 راهکار ساده برای کوک کردن ویولن در منزل

برای کوک کردن ویولن خود، بسیار خوب است که ابتدای امر یک مرجع برای خود تعریف کنید.  سپس در زمان مورد نیاز به آن مراجعه‌ کرده و کوک ویولن خود را به وسیلهٔ آن مورد سنجش قراردهید.

3 راهکار ساده برای کوک کردن ویولن در منزل

3 راهکار ساده برای کوک کردن ویولن در منزل

کوک کردن ویولن یعنی چه؟

کوک ویولن به معنای تنظیم دقیق ارتفاع صدا یا همان زیر و بمی نت‌های آن است تا با یک استاندارد مشخص هماهنگ شود. این کار معمولاً با استفاده از یک نت مرجع مشخص انجام می‌شود. به عنوان مثال، در بسیاری از سازها، نت «لا» را به عنوان مرجع در نظر می‌گیرند و آن را روی فرکانس ۴۴۰ هرتز تنظیم می‌کنند. سپس، با استفاده از این نت مرجع، سایر نت‌های ساز را به گونه‌ای کوک می‌کنند که فاصله بین آن‌ها با استانداردهای موسیقی مطابقت داشته باشد. کوک دقیق ساز، تاثیر مستقیمی بر کیفیت صدای آن و هماهنگی آن با سایر سازها دارد.

فرکانس سیم های ویولن

فرکانس کوک ویولن به تعداد ارتعاشات سیم در هر ثانیه اشاره دارد و به عبارت دیگر، میزان بلندی یا بم بودن صدای هر سیم را تعیین می‌کند. کوک استاندارد برای ویولن، با استفاده از یک نت مرجع مشخص می‌شود. این نت مرجع معمولاً سیم لا (A) است که فرکانسی برابر با 440 هرتز دارد. بقیه سیم‌ها بر اساس این نت مرجع کوک می‌شوند. به این ترتیب، سیم‌های ویولن از بم‌ترین به زیرین‌ترین به ترتیب سل (G)، ر (D)، لا (A) و می (E) کوک می‌شوند. هر یک از این سیم‌ها فرکانس مشخصی دارند که بسته به ضخامت سیم و میزان کشش آن متغیر است. برای مثال فرکانس سیم می معمولاً حدود 660 هرتز است.

3 راهکار ساده برای کوک کردن ویولن در منزل

موزیسین‌ها معمولا از سیم A ویلن خود بعنوان مرجع استفاده می‌کنند. دلیل این موضوع آن است که یک استاندارد بین‌المللی روی سیم A (440هرتز) مشخص گشته است.

از کجا مرجع را برای کوک کردن ویولن پیدا کنیم؟

3 راهکار ساده برای کوک کردن ویولن در منزل

3 راهکار ساده برای کوک کردن ویولن در منزل

پیانو

اگر به ساز پیانو دسترسی دارید، قبل از کوک‌ کردن ساز ویولن خود، کلید A پیانو را فشاردهید.  سپس صدای آن را به خوبی بشنوید و بعد از آن اقدام به کوک‌ کردن ساز ویولن خود کنید.

استفاده از اپلیکیشن‌های کوک‌ کردن ساز

3 راهکار ساده برای کوک کردن ویولن در منزل

3 راهکار ساده برای کوک کردن ویولن در منزل

اپلیکیشن‌های قابل نصب روی گوشی‌های هوشمند نیز می‌توانند مرجعی خوب برای کوک کردن ساز ویولن شما باشند. شما خواهید توانست کوک ویولن را تنظیم‌ نموده سپس از اپلیکیشن برای بررسی کوک‌ بودن یا نبودن ساز ویولن خود استفاده‌کنید.

استفاده از سایت‌های اینترنتی

اگر به گوشی تلفن همراه هوشمند (اسمارت فون) دسترسی ندارید، می‌توانید از وبسایت‌های اینترنتی موجود برای کوک‌ کردن ساز ویولن خود استفاده کنید.

استفاده از چنگال کوک‌ کننده

این وسیله به هنگام برخورد با یک شیء دیگر، معمولا فرکانسی به اندازهٔ حدود 440 هرتز (فرکانس استاندارد سیم A) را تولید می‌کند.

استفاده از لوله‌های اوج‌ صدا

3 راهکار ساده برای کوک کردن ویولن در منزل

3 راهکار ساده برای کوک کردن ویولن در منزل

می‌توانید از این لوله‌های اوج صدا برای تولید کردن صدا استفاده کنید. در این دستگاه هر لوله برای فرکانس مشخصی قرارداده شده است.

به ابزارهای چشمی و شنیداری اصلا اعتماد نکنید

اگر در زمینه موسیقی تازه‌کار هستید، احتمالا نخواهید توانست تفاوت میان گام‌های مختلف را تشخیص دهید. اما هر چه در زمینه موسیقی پیشرفت کنید و جلوتر بروید، توانایی پیدا می‌کنید از قدرت بینایی و شنوایی خود برای این موضوع استفاده کنید.

امروزه اَپ‌هایی نیز برای این کار دولوپ شده است. اپلیکیشن‌هایی همچون InsTuner برای ios و Cleartune برای اندروید. اما نظر به این که این برنامه‌ها خیلی با دقت و حساس نیستند، بهتر است (توصیه می‌کنیم) از این برنامه‌ها صرفا بعنوان برنامه‌های کمکی و نه بعنوان یک مرجع استفاده شود.

استفاده از چنگگ‌ها و کوک‌کننده‌ها

3 راهکار ساده برای کوک کردن ویولن در منزل

3 راهکار ساده برای کوک کردن ویولن در منزل

با استفاده از چنگک و کوک کننده‌ها نیز می‌توانید ویولن خود را کوک کنید.

چنگک‌ ها

چنگک‌ها چهار پین چوبی هستند. بر روی هر پین یک سوراخ تعبیه شده‌ است تا سیم‌ها در درون آن قرار بگیرند.

کوک‌ کننده‌ ها

کوک‌کننده‌ها چهار عدد پیچ هستند که در قسمت پایینی ویولن تعبیه شده‌اند. هنگام پیچاندن هر یک از این پیچ‌ها، یکی از این سه اتفاق خواهد افتاد:

  • افزایش کشش در سیم
  • ایجاد ارتعاش بیشتر در سیم
  • افزایش صدای سیم

 چه موقع از آنها استفاده کنیم؟

برای ایجاد تغییرات بزرگ از چنگک‌ها استفاده کنید. برای ایجاد تغییرات کوچک از کوک‌کننده‌ها استفاده کنید.

 نحوه استفاده از چنگک‌ها به چه شکل است؟

3 راهکار ساده برای کوک کردن ویولن در منزل

3 راهکار ساده برای کوک کردن ویولن در منزل

اگر ویولن شما خارج از کوک است و یا به تازگی سیم آن را تعویض کرده‌اید، ابتدا باید کشش سیم را تنظیم نموده و سپس از چنگک استفاده کرد.

به خاطر داشته باشید که هرگز چنگک را خیلی سریع نچرخانید. همچنین بدانید ابتدا باید چنگک را به سمت خود بچرخانید. اگر از همان ابتدا چنگک را در جهت مخالف خود بچرخانید، ممکن است میزان تنش زیادی در سیم بوجود بیاید.

چرخاندن چنگک

اگر مدتی با آن چنگک کار نکرده باشید، چرخاندنش برایتان بسیار سخت خواهد بود. دلیل آن نیز وجود اصطکاک بین چنگک و مکان قرارگیری چنگک است. برای چرخاندن چنگک از دو گام زیر کمک بگیرید.

گام اول:  چنگک را به سمت خودتان بچرخانید.

به آرامی چنگک را به سمت خود بچرخانید و هنگام چرخاندن از انگشتان خود برای بررسی تغییرصدا استفاده کنید.

گام دوم: چنگک را در جهت خلاف خود بچرخانید.

موقعیت دست خود را تنظیم‌ کرده و سپس چنگک را به موقعیت مناسب برگردانید.  برای  نجام این کار باید با انگشت شصت به زیر چنگک فشار وارد بکنید. لازم به ذکر است که شما بایستی زمانی از چنگک‌ها استفاده کنید که سیم‌ها خیلی خارج از کوک باشند.

اگر هر چهار سیم از کوک خود خارج شده‌اند، تلاش نکنید که یک سیم را کامل کوک کرده و سپس به سراغ سیم بعدی بروید زیرا تنظیم کوک یک سیم باعث تغییر کوک یک سیم دیگر خواهد شد.

در عوض، هرکدام از سیم‌ها را اندکی به کوک نزدیک کنید و سپس به سراغ سیم بعدی بروید. این کار را سه الی چهار بار انجام دهید تا سیم‌ها کوک‌ بشوند.

نحوه استفاده از کوک‌کننده‌ها به چه شکل است؟

3 راهکار ساده برای کوک کردن ویولن در منزل

3 راهکار ساده برای کوک کردن ویولن در منزل

کوک‌کننده‌ها برای ایجاد تغییرات کوچک در گام مناسب می‌باشند. به صورت کلی، تغییرجزیی یک نوت با استفاده از کوک‌کننده راحت‌تر از استفاده از چنگک است. به صورت کلی، تغییرات بزرگ را با استفاده از چنگک‌ها انجام‌دهید و سپس از کوک‌کننده‌ها برای انجام تغییرات جزیی استفاده کنید.

پیچاندن کوک‌کننده‌ها بصورت ساعتگرد باعث سفت‌شدن سیم و افزایش گام صدا می‌شود. پیچاندن کوک‌کننده به صورت پادساعتگرد باعث شل‌شدن سیم و کاهش گام صدا میشود.

اثر تغییرات دمایی بر روی ناکوک شدن ساز ویلن به چه شکل است؟

تغییر دما می‌تواند روی شرایط فیزیکی سیم تاثیر بگذارد و باعث تغییر کشش موجود در سیم‌شود. درست به همین دلیل است که ممکن است در موقعیت اقلیمی متفاوت، صدای متفاوتی از ویولن بشنوید. در این موارد از چنگک‌ها برای اصلاح این صدا استفاده کنید.

ویولن از کجا بخریم؟

انتخاب یک مجموعه معتبر که کیفیت محصولات را تضمین کند، برای بسیاری از افراد مهم است. همین موضوع باعث می‌شود تا همواره این سوال مهم مطرح شود که ویولن از کجا بخریم؟ اگر شما نیز جزو کسانی هستید که نمی‌دانید برای خرید ویولن باید به کجا مراجعه کنید، پیشنهاد می‌کنیم دلشاد موزیک را برای ثبت سفارش انتخاب کنید.

دلشاد موزیک از قدیمی‌ترین مجموعه‌هایی است که در زمینه فروش انواع ویولن و دیگر سازهای محبوب بازار فعالیت دارد. این مجموعه به دلیل حفظ کیفیت خود در طول سال‌های فعالیت توانسته با نام بهترین نمایندگی فروش ویولن شناخته شود.

فرقی ندارد ساکن تهران هستید یا دیگر شهرهای ایران، این مجموعه امکان خرید هم به صورت حضوری و هم اینترنتی را فراهم کرده است تا بتوانید با خیال راحت محصول دلخواه خود را انتخاب و بدون در نظر گرفتن فاصله مکانی خریداری کنید.

جالب است بدانید که امکان خرید اقساطی انواع ساز نیز در این مجموعه فراهم است تا خریداران بدون ضامن و پرداخت سود بتوانند ساز دلخواه خود را خریداری کنند.

از مهم‌ترین مزایای خرید از دلشاد موزیک می‌توانیم به تنوع بالای محصولات، تضمین کیفیت محصولات و ارائه گارانتی، امکان تست محصولات به مدت یک هفته و همچنین امکان دریافت مشاوره رایگان اشاره کرد. زمان را از دست ندهید و همین حالا محصول دلخواه خود را از مجموعه ما بخرید.

سوالات متداول

کوک کردن ساز ویولن چه تاثیری روی صدای آن خواهد داشت؟ 

کوک کردن ساز ویولن باعث می‌شود تا کیفیت صدای آن افزایش یابد.

 

چرا ویولن از کوک خارج می‌شود؟ 

ساز ویولن به دلیل رطوبت، وارد شدن ضربه شدید و گرما از کوک خارج می‌شود.

 

چند وقت یک بار ویولن را کوک کنیم؟ 

بهتر است قبل از هر بار تمرین ویولن را کوک کنید.

مقایسه ویولن های دلشاد موزیک

ویولن تی اف TF 142 سایز 4/4

قیمت اصلی: ۱۶,۰۰۰,۰۰۰ تومان بود.قیمت فعلی: ۱۳,۰۰۰,۰۰۰ تومان.

ویولن تی اف TF 00800

قیمت اصلی: ۳۴,۰۰۰,۰۰۰ تومان بود.قیمت فعلی: ۲۸,۰۰۰,۰۰۰ تومان.

ویولن Amati-200 سایز 4/4

قیمت اصلی: ۲۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان بود.قیمت فعلی: ۱۶,۵۰۰,۰۰۰ تومان.

ویولن فونیکس مدل VTK 903 سایز 4/4

قیمت اصلی: ۴۳,۰۰۰,۰۰۰ تومان بود.قیمت فعلی: ۴۲,۵۰۰,۰۰۰ تومان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *