یا رب از دستم گرفتی دست تنها مرد را
آن طبیب آشنا با حال صاحب درد را
برگ اول این کتاب به سرکار خانم دکتر زهرا استادزاده اختصاص داشت که با از دست رفتن ناگهانی آن بزرگوار و عدم دسترسی به نوشته مقدمه در این جا به منظور سپاسگزاری و حق شناسی از زحمات و لطف ایشان به عرض شما میرسانم.
گشته خاموش آن چراغ رهنما
مانده ام گمره چه سازم ای خدا
فرخ امین زاده واحدی
متعاقباً با پیگیری خانم دکتر استادزاده و رایزنی ایشان با جناب استاد فرشید فرهمند حسن زاده که موسیقیدانی برجسته و متواضعاند اثر حاضر با حسن نظر آن استاد و قبول زحمت نُت نویسی به شیوه رایانه ای در قالب نشست های حضوری و اجرای آهنگ ها با ویلن تدوین و آماده انتشار شد.
لازم به ذکر است که پیشتر نیز آثار استادان بزرگی چون زندیاد پرویز یاحقی حبیب اله بدیعی، اسداله ملک و … به اهتمام جناب فرهمند مزین به نت شده و در قالب مجلداتی جداگانه به چاپ رسیده اند.
اینک خدای بزرگ را به پاس توفیق ارائه این اثر که با تشویق و مساعدت عزیزان نامبرده میشر شد سپاس میگزارم و بر خود فرض میدانم از همراهی موثر و اجرای دقیق و هنرمندانه جناب فرشید فرهمند حسن زاده قدردانی نمایم.
به علاوه تلاش هنرجوی فعال و عزیزم خانم سارا سمیعی زفرقندی که طی سال اخیر تایپ مقدماتی نت ها را صورت بندی و آماده سازی نموده ارج می نهم همچنین امر دشوار انتخاب و گزینش آهنگ از میان انبوه نت ها (حدود ۲۰۰۰ آهنگ) با مشاوره خانم دکتر زهرا استادزاده و جناب علیرضا فریدون پور خواننده سرشناس و توانمند به انجام رسید که از دقت نظر هر دو بزرگوار ممنونم.
ویرایش بخش هایی از متن کتاب با همراهی جناب آقای دکتر ناصح میسر شد که از بذل عنایت ایشان نیز تشکر میکنم آقای حسن علی کرمی هنرمند و عکاس گرامی نیز زحمت ثبت چند عکس شخصی را عهده دار شدند که لطف ایشان را هم به خاطر خواهم داشت. نهایتاً از همراه و همیار همیشگی، گیتی خانم اشراقی، همسر هنردوستم نیز تقدیر به عمل می آورم.
مایلم حُسن ختام این ،نوشته جمله ای از عزالدین محمودبن علی کاشانی در مصباح الهدايه (تصحیح استاد جلال الدین ،همایی انتشارات کتابخانه سنایی ۱۳۲۵( باشد که فرمود: «ما این کتاب ها که میکنیم از دل به کاغذ می بریم نه از کاغذ به کاغذ».
فرخ امین زاده واحدی
آهنگساز و ترانه سرا
پائیز ۱۳۹۹
معرفی کتاب جام روزگار – ترانهها و آهنگهایی
به نام خدا
در یکی از بعد از ظهرهای نه چندان سرد زمستانی سال ۹۶ بنا به پیشنهاد یکی از دوستان اهل هنر آقای مسیح سامخانیان که اخیرا مجموعه متن ترانه های خواننده مشهور اکبر گلپایگانی را در کتابی به نام گنجینه گلپا جمع آوری نموده اند.
با قرار قبلی که از طرف ایشان گذاشته شده بود به منزلی در حوالی خیابان عباس آباد تهران رفتیم که به گفته مسیح صاحب منزل به نام آقای فرخ امین زاده از قضات عالی رتبه و پیشکسوت و در عین حال از مردان پربار در زمینه هنر موسیقی و صاحب ذوق و قریحه سرشار و خالق آثار زیادی آهنگ و ترانه هستند.
البته پیش تر از آن من وصف آقای امین زاده را از زبان خانمی تحصیل کرده و استاد دانشگاه در رشته زبانشناسی و ادبیات به نام خانم استادزاده که بعداً متوجه شدم که این خانم زحمات زیادی در راستای انتشار آثار ایشان کشیده اند شنیده بودم.
به هر روی کنجکاوی و تصور ذهنی که از دیدار ایشان برایم ایجاد شده بود مرا بر آن داشت که خواسته دوستم را اجابت کرده و به اتفاق به منزل ایشان برویم.
در بدو ورود به منزل ایشان و با توجه به این که من برای اولین بار بود که به منزل ایشان میرفتم با شخصیتی مواجه شدم که در عین آراستگی ظاهر توأم با سادگی موجی از احساس محبت آمیزی نیز در نگاهشان احساس کردم و بسیار تحت تأثیر اخلاق و منش محبت آمیز ایشان واقع شده.
و پس از گذشت چند ساعتی که در منزل ایشان بودیم آنچنان خود را در یک فضای صمیمی و عاری از تجمل و خودنمایی حس میکردم که اصلاً گذر زمان را متوجه نشده و خوشحال بودم که سعادت و شانسی برای من حاصل شده که بتوانم ایشان را ببینم.
در آن روز اتفاقاً دوستان هنرمندی من جمله همین خانم استادزاده که در بالا به ایشان اشاره کردم هم حضور داشتند که حضور این دوستان به شیرینی لحظات و سرور آن روز اضافه کرد.
صحبت های آقای امین زاده مملو از احساس، لطافت كلام توأم با مهربانی و ذکر خاطراتی شنیدنی بود که ایشان با هنرمندان صاحب نام نظیر مهندس همایون خرم، شاپور نیاكان، علی تجویدی، محمدرضا شجریان و … داشتند.
و ضمن آن اشاره ای هم به تصانیف ساخته شده توسط خودشان نیز داشتند که متوجه شدم ایشان دارای آثار بسیار زیاد و متنوعی از تصانیف موسیقی همراه با اشعار ترانه هستد که توسط خودشان ساخته و سروده شده بود.
البته بنده تا قبل از آن روز هنرمندان دیگری را دیده بودم که به خلق تصنیف و ترانه پرداخته بودند و به ذوق و خلاقیت آنها واقف بودم ولی هیچگاه با این حجم گسترده از این همه آهنگهای دلنشین و ترانه های پرمعنی ساخته شده روی آهنگها مواجه نشده بودم.
به همین دلیل باعث شد در من یک احساس شگفتی خاصی به وجود بیاید که البته با گذشت زمان با مشاهده خلوص معنوی و صف ای باطنی که بسان چشمه ای زلال در درون ایشان می درخشید جای تعجبی نمیدیدم که باید هم چشمههای هنر در ایشان جریان داشته باشد که بتوانند این چنین پربار بوده و در این زمینه این همه خلاقیت داشته باشند و منزل بی ریای ایشان محفل اهالی هنر و صاحبدلان طریق معرفت میباشد.
به طوری که مشتاقان و علاقه مندان هنر موسیقی و فضلای اخلاق در منزل ایشان گرد آمده و لحطاتی دل انگیز را به نغمه پردازی و شعر و گفتگوهای هنری و اجرای موسقی میپردازند.
و آقای امین زاده با خلوص نیت و با گشاده رویی تمام که از اخلاق والای هنری ایشان نشأت می گیرد خود را وقف آنها نموده و به گرمی پذیرای دوستداران اهل هنر و هنرمندان می باشد.با آرزوی سلامتی و طول عمر برای ایشان.
به هر حال باز هم سعادتی برای این جانب در معرفی آثار موسیقی گران بها نیز حاصل شد که این بار در این کتاب در معرفی بخش بسیار کوچکی از آثار فراوان و گوشنواز ایشان سهم کوچکی داشته باشم که به یاری خدا اگر بخت یاری کرد.
در ادامه معرفی بقیه آثار ایشان در کتابهای بعدی توسط انتشارات همیشه خوشنام و وزین سرود باز بتوانم سهم کوچکی داشته باشم.
در این راستا مایلم از زحمات خانم استادزاده و تلاش پیگیر و بی وقفه ایشان چه برای چاپ این کتاب چه آثار دیگر استاد فرخ امین زاده و همچنین دخترشان سارا سمیعی به خاطر همیاری در تایپ نتهای کتاب تشکر صمیمانه ای داشته باشم.
فرشید فرهمند
۱۶ شهریور ۱۳۹۹
فهرست کتاب جام روزگار – ترانهها و آهنگهایی
- اگر آیی به دیدارم
- برای تنفس
- در باغ دل گلپا شوید
- چرخ زمونه
- اگر که نیایی
- اشک چشم مادر
- بهار بهاره
- چرا نگویم
- چشمه جوشان شعرم
- دماوند .
- دو قطره باران
- دلی شیدا
- دو چشمون قشنگ
- گفتی به من چو کوه سردی
- ای رهگذر
- هم وطن
- حرف دلم را
- این همه چشم انتظاری تا به کی
- این سکوت بی حساب جام روزگار
- جدایی
- مهمان چشمان
- مثل گل ها
- ناسپاسی
- اونکه واسش مرغ دلم
- میدونی ابرا چرا
- نه دیگه برای با تو موندن
- نم نم باران باز آمد
- پرنده عاشقت
- پروانه عشق
- پشت میله قفس به خدا سخته نفس
- پشیمانم
- سروناز
- تا به تو دل بسته ام
- شب يلدا
- شمعی آتش زد برجان
- تالب عاشق بسته شد
- توی گلدون دلم
- یادش به خیر
- یک سوال بی جواب
- وعده دیدار ما روز قیامت
پشت کتاب جام روزگار – ترانهها و آهنگهایی
فرخ امین زاده از دوران دبیرستان به آموختن ساز ویولن و موسیقی مشغول بود که این علاقه منجر به آن شد تا پس از بازنشستگی فرصت بیشتری را به موسیقی حرفه ای اختصاص دهد.
توفیق هم نشینی و معاشرت با بزرگان وقت موسیقی چون زنده یاد شاپور نیاکان و نیز استادان فقید علی تجویدی و همایون خرم و دیگر نوازندگان نامدار امین زاده را به طور جدی به آهنگ سازی و ترانه سرایی رهنمون شد.
وی از دوران نوجوانی به سرودن شعر (در قالب های گوناگون) و نیز ساخت ترانه و دستگاههای مختلف مبادرت داشته است. مجموعه حاضر در برگیرنده شماری از آهنگها و ترانه های ایشان است.
خرید آنلاین کتاب جام روزگار
در همین سایت دلشاد موزیک شما میتوانید کتاب جام روزگار – ترانهها و آهنگهایی از فرخ امینزاده برای ویولن – نگارش، تنظیم و اجرا: فرشید فرهمند حسنزاده را به صورت آنلاین خریداری کنید.
مشخصات این کتاب:
- آهنگساز: فرخ امینزاده
- نگارش، تنظیم و اجرا: فرشید فرهمند حسنزاده
- ناشر: سرود
همچنین بهتره بگیم سایت دلشاد موزیک بزرگترین آرشیو و فروشگاه آنلاین کتاب های حوزه موسیقی هست و شما میتوانید تقریبا هر کتابی که دلتون میخواهد رو در این کتابخانه پیدا کنید و به صورت آنلاین خرید کنید.
برای دیدن همه کتابها روی عکس یا لینک زیر کلیک کنید:
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.