فهرست کتاب میخوانم، مینوازم قطعات چهاردستی
پیشگفتار
- ای ایران
- باخ انوانسیون دو صدایی 1
- محلی روسی
- باخ انوانسیون دو صدایی 3
- مسم مسم 4 واریاسیون
- باخ انوانسیون دو صدایی 4
- رقص مجاری
- باخ انوانسیون دو صدایی 8
- پاپ کرن
- باخ انوانسیون دو صدایی 15
- بوی عیدی
- باخ انوانسیون سه صدایی 2
- لا کامپارسیتا
- باخ انوانسیون سه صدایی 15
- بوی عیدی
- باخ انوانسیون سه صدایی 2
- لا کامپارسیتا
- باخ انوانسیون سه صدایی 15
- همنوازی در اصفحان
پیشگفتار کتاب میخوانم، مینوازم قطعات چهاردستی
وقتی روی زمین فقط آدم بود و حوا، هیچ شکل حکومتی و قوانون اجتماعی وجود نداشت. اما هرچه تعداد افراد زیادتر شد و زندگی جمعی از غارنشینی به روستا و شهرها آغاز و تبدیل شد و رویکرد جهانی یافت، دو چیز رفته رفته پدیدار و رو به رشد گذاشت.
یکی قوانین اجتماعی و تعیین حد و حدود حقوق بمنظور مدیریت جمعی، و دیگری درک الزامی بودن رعایت آن به منظور تنظیم روابط انسانی ناشی از حرمت گذاشتن به نظر و خواستگاه انسان مستقل، که عدمش ساختار اجتماعی را ناممکن میسازد.
نظیر این مثال در عالم موسیقی نیز مشاهده می شود، یعنی دو چیز پیدا شده و رو به رشد گذاشته است. یکی کشف قوانین آهنگسازی به خصوص در رشته ی کنترپوان بمنظور شکل گیری خطوط اجرایی مستقل سازه در مشابهت با حضور افراد و اقلیت ها در اجتماعات انسانی، و دیگری اصول و همنوازی (آنسامبل)، که حکایت چگونگی درک و شناخت خطوط و رعایت حدود و قواعد مشترکی است تا با رعایتش در اثر برقراری روابطی منطقی، موجب پیدایش آثار و نتایجی مطلوب و با شکوه و جذاب گردد.
هم از این روی در گذرگاه موسیقی شاهد سه دورهی تاریخی هستیم. نخست عصر مونوفونیکی که بر اساس کار بر اجرای ملودی تک خطی توس فرد نوازنده یا خواننده قرار می گیرد و سپس عصر هموفونیکی است که همان شیوه با تغیر کمی در اثر همگرایی چند نفره در این دوره صورت میپذیرد.
با پیشرفت و رشد بستر، به دورهی سوم یا عصر پلی فونیکی می رسیم که فصل کیفی در اجتماع موسیقایی جهت بهرهبری هرچه مطلوبتر به حساب میآید.
همانطور که هر فرد در جامعه دارای مقام و شخصیت حقوقی است و باید حرمت ش نگهداشته شود تا زندگی در مکانی امن با روابط انسانی عاشقانه میسر گردد، در اجتماعی موسیقایی و کار گروهی نیز هرخط مستقل ملودیک، حتی هر نوت دارای کاراکتر خاص ارزشی است و نوازندگان و مجریان میباید نسبت به آنها آشنایی داشته باشند تا در صدد برجسته ساختنت نسبی شان برآیند و حاصل کار گروهی مورد تایید و سرشار از زیبایی و لطف و حض غزلی گردیده و موجب اغنای روحی روانی انسان شود، که فقدانش سبب تداوم نیاز و تنشگی های آدمی خواهد بود.
به این خاطر دانش همنوازی و هماجرایی با حفظ استقلال عوامل موبوطه درایفای نقششان در یک گروه ضرورتی اجتناب ناپذیر است و نباید آن را دست کم گرفت. چه در ترکیبی دو خطی باشد، چه همنوازی و همخوانی در گروههای زیادتر نزدیک به سی، چهل خط مستقل در ایجاد اجتماعی عظیم.
در این کتاب قطعاتی برای دو نوازنده با یک پیانو در نظر گرفته شده که در واقع چهار خط مستقل محسوب می گردد و انتظار میرود هر دو نفر با شناخت کافی از ساختار یا کمپوزیسیون هر قطعه و ترکیب خطوط آن، و با آگاهی از کاراکتر و مقام هر خط، به درستی حرمت نمایان سازیشان را بجا آورند. بنابراین به چند اصل در همنوازی توجه داده میشود.
1- در وحله نخست (نوانس) ها یا علائم داینامیکی از قبیل شدتهای اجرایی (p-f) با دقت رعایت گردد تا تزاهم وهمآزاری رخ ندهد.
2- گاهی یک سوژهی اصلی تحت عنوان (تم) یا (موتیف) های مربوطه در یک خط معرفی میشود و سوژهها و ملودی های برخواسته از آن غالبا نقش همراهی – تصدیق- تداعی کنندگی دارند و در بسط و گسترش مضامین اثرگذارند.
لذا از نظر اهمیت و ارزش بیانی یکسان نیستند و لازم است به کمک معلمین اهم و فی الاهم گردند و تعین نمایشی یابند.
3- پدالگیری در اجرای قطعات چهار دستی به عهدهی نفر سمت چپ (پیانوی دوم) است و چون با یک پیانو صورت میگیرد، همهی اصوات چهار دست در هم ترکیب میشوند و چنانچه با دقت و به موقع پادال گیری انجام نشود، از کیفیت اجرا کاسته خواهد شد.
4- ورق زدن در بین قطعات قاعدتاً به عهدهی نفر دوم است. اما بنا به شرایطی که چهار دست دارند، نوازندگان می توانند طبق قرار و با ثبت نشانهیی در جای مناسب، آن را خود تعیین و عمل نمایند.
5- قطعات این کتاب در محدودهای از صداهای پیانو نگاشته شده اند و معادل این حدود را میتوان در گروههای سازی گوناگون هم شاهد بود، پس قابل اجرا با سایر سازها نیز هستند.
یعنی با اندک تغییراتی امکان دارد قعطات را در چهار خط با سازماهیی در خانواده ای چهارتایی موسوم به (کوارتت) به اجرا درآورد و دامنهی همنوازی را وسعت بخشید و به راحت از آنها در اجرای کنسرتها و برنامههای جمعی استفاده نمود.
مثلا با گروه سازهای زهی (ویولن اول و دوم- آلتو- ویولن سل یا کنترباس)
– گروه سازهای بادی چوبی (فلوت – ایوا- کلارینت- فاگوت)
– گروه سازهای بادی برنجی (انواع ترومپت ها – هورن – ترومبون – توبا)
– گروه ساکسفونها (سپرانو – آلتو – تنور – باس)
– گروه سازهای نظامی (ساکس هورنها)
– گروه سازهای زهی ایرانی (قیچکها – آلتو و باس)
– گروه سازهای مضرابی ایرانی (تارها – بانجو – ماندولین)
– گروه سازهای زخمهای (گیتارها – بانجو – ماندولین)
– گروه سازاهی کودکان
خرید کتاب میخوانم، مینوازم قطعات چهاردستی
براتون عکس های کتاب میخوانم، مینوازم قطعات چهاردستی رو آمده کردیم تا خرید بهتری داشته باشید.
همچنین بهتره بگیم سایت دلشاد موزیک بزرگترین آرشیو و فروشگاه آنلاین کتاب های حوزه موسیقی هست و شما می توانید تقریبا هر کتابی که دلتون می خواهد رو در این کتابخانه پیدا کنید و به صورت آنلاین خرید کنید.
برای دیدن همه کتاب ها روی عکس یا لینک زیر کلیک کنید:
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.