فهرست کتاب آموزش سرایش ساموئل ادلر (گام، فاصله، ریتم) ترجمه مهرداد آشتیانی
پیش گفتار
مقدمه بر چاپ جدید
بخش اول تمرین های ملودیک
فصل اول: گام ها و فواصل
- گام ها و روابط بین آنها
- گام های ماژور و میشورهای بین آنها
- نسبت بین گام های ماژور و مینور
- شناخت فواصل
- انواع فاصله
- فواصل آثار مونیک
فصل دوم: دوم ها
- خواندن دوم ها
- دوم بزرگ
- دوم کوچک
- خواندن گام های ماژور و مینور
فصل سوم: چهارم درست و پنجم درست
- پنجم درست
- چهارم درست
- ترکیب پنجم درست با چهارم درست
فصل چهارم: سوم ها
- سوم بزرگ
- سوم کوچک
- ترکیب سوم های بزرگ با سوم های کوچک
فصل پنجم کلیدهای دیگر
- کلیدهای آلتووتنور
فصل ششم: ششم ها
- ششم بزرگ
- ششم کوچک
- ترکیب ششم بزرگ و کوچک
فصل هشتم: فواصل آنارمولیک
- فاصله ترتیون (سه پرده ای)
- دوم افزوده
- ششم افزوده هفتم کاسته
فصل نهم: دیگر گام ها
- گام مدال
- دیگر گام ها
فصل دهم: آکوردها
- آکوردها و همزمانی
- آکوردهای شبه فاصله
- آکوردهای ناهمسان (فواصل متغیر)
بخش دوم: تمرین های ریتمیک
فصل یازدهم: در باره ریتم
- مختصری در باب ریتم
- جدول ارزش های ریتمیک
فصل دوازدهم: ریتم های ساده
- ریتم های دو ضربی ساده
- ریتم های سه ضربی ساده
- سنکوب (ضد ضرب)
- آناکروسیس و آپ بیت
- تقسیمات لنگ در ریتم های ساده
فصل سیزدهم: ریستم های ترکیبی
- ریتم های ترکیبی
- ریتم های ترکیبی دو ضربی
- ریتم های ترکیبی سه ضربی
- ریتم های ترکیبی چهار ضربی
- دیگر ریتم های ترکیبی
فصل چهاردهم: تمهیدات ریتم های دیگر
- ترکیب ریتم ها
- تقسیمات پیچیده ضرب
بخش سوم: مطالب اضافی برای تمرین و مرور کردن
فصل شانزدهم
- ملودی های از شانت های گریگوری برای مرور کردن
فصل هفدهم
- قطعه های گروهی برای مرور کردن و تمرین بیشتر
پیش گفتار فهرست کتاب آموزش سرایش ساموئل ادلر (گام ،فاصله، ریتم) ترجمه مهرداد آشتیانی
مقدمه
آموزش سلفژ از طریق فواصل و ریتم؛ موضوع کلی تمرین های این کتاب خواندن انواع موسیقی از طریق سلفژ می باشد.
هر فصل از بخش اول «تمرین های ملودیک»، سه نوع از تمرین های علمی را ارایه می دهد یک دسته از تمرین ها که فقط بر روی روابط بین فواصل تمرکز دارند، تمرین های ملودیکی که از موسیقی کلاسیک بر گرفته شده اند.
قطعات معاصر ریتمیک که بر فواصل خاص مورد بحث تمرکز دارند و نیز تمرین های علمی دیگر دویت و کانون هایی هستند که در فصل های 4، 6، 7، 8، 9 ارایه شده اند. قسمت عمده فصل های مربوط به بخش دوم «تمرین های ریتمیک»، بشتر بر جنبه های ریتم خوانی متمرکز هستند.
بخش سوم تمرین های بیشتری برای تمرین کردن و مرور می باشد که تمرین های بیشتری از موسیقی کلاسیک و آثار مجلسی است که در این بخش یا دیگر بخش ها با اکومپانیست اجرا شده اند.
تمرین های ملودیک:
برای درک و خواندن موفق فواصل شما باید توانایی تشخص صحیح تمام صداهای روی، بالا و پایین خطوط حامل را در هر یک از کلید های تربل (کلید سل) و کلید باس (کلید فا) داشته باشید. هر مجموعه از تمرین های ملودیک در مسیر های ویژه ای که شما را به این هدف نزدیک تر خواهند کرد، پیش می روند.
تمرین های مقدماتی:
شما باید خواندن تمام فواصل در تمرین های مقدماتی و دیگر تمرین های ملودیک در بخش اول را بسیار آهسته شوع کنید و برای سرایش (سلفژ) صحیح آنها تلاش کنید.
برای تثبیت شخصیت هایی واحد و یک پارچه از صداها در گوش شما، هر فاصله را جداگانه تمرین کنید که وقتی نت نوشت آنها را می بینید توانایایی اجرایشان را داشته باشید. بعدآ که روابط بین فواصل (ونیز خود فواصل) در گوش شما تثبیت شد، باید خواندن سریع تر و تمپوهای آزادتر تمرین ها را شروع کنید.
تمرین های غیر ریتمیک:
تمرین های غیر ریتمیک در فصل دوم داری مایه نما هستند، چرا که بر اساس گام های ماژور و مینور پایه ریزی شده اند. اگر چه متوجه خواهید شد که، مایه نماها در تمرین های فصل سوم به بعد به کار برده نشده اند، در عوض هر جا لازم بوده به صورت علامت های عرضی نوشته شده اند، به این دلیل که شما روی این فواصل به صورت مجزا متمرکز شوید.
تمامی علامت های عرضی در تمرین های غیر ریتمیک فقط در نت های متقدم و اولیه نوشته شده اند. اگر صدایی سریعآ تکرار شود ویا سکوتی برای جدا سازی نت ها (صداها) نوشته نشده باشد، تثبیت علامت های عرضی برای تکرار نت ها مناسب خواهد بود. سکوت های این تمرین فقط پیشنهادهایی برای اجرا می باشند.
مثال های ملودیک از موسیقی کلاسیک:
مثال های موسیقی کلاسیک از دوره ی قرون وسطی تا دوره ای معاصر انتخاب شده اند. مشابه تمرین های غیر ریتمیک این تمرین ها منحصرا برای تمرکز بر روی یک فاصله خاص انتخاب نشده اند، آنها برای تمرکز بر اکثر فواصل و نیز در دستیابی به وضوح صداها در گوش هنرجویان موثر هستند.
گزیده آثار موسیقی کلاسیک با نشانه های تمپوو ویا علایم مترونم ارایه شده اند، هر تمرین را از تمپوهای آهسته شروع کنید و به تدریج در تمپوهای سریع تر آنها را اجرا کنید.
ملودی های ویژه برای تمرین فواصل خاص:
در قسمت های پایانی هر فصل ملودی هایی ارایه شده که شماری زیادی از نت های عرضی در آنها به کار رفته است، بعضی از آنها ضرور تا در یک گام خاص واحد نیستند.
ولی شامل الگوهای با صدا هستند که مدولاسیون هایی به دیگر گام ها را باز می نمایانند، و در فراشد این تمرین ها معلوم می شود که هر فصل دارای یک یا چند مرکز تنال هستند که بهترین روش برای تسلط بر آنها استفاده از فواصل می باشد.
دویت و کانون:
دویت های ارایه شده در پایان فصل های 4، و 8 و 9 برای تمرین بیشتر و تثبیت فواصل هم ملودیک وهم هارمونیک می باشد. در فصل های 4 و 6 و 7 کانون هایی ارایه شده اند که پلی فونی هستند و شیوه ی بسیار مهمی را برای یادگیری فواصل هارمونیک پایه ریزی می کند.
بیشتر این کانون ها شما را به خواندن خطوط مشکل تر به مبارزه می طلبند و سعی کنید آنها را در بهترین حالت اجرا کنید.
تمرین های ریتمیک:
موضوع این بخش خواندن انواع موسیقی به صورت سلفژ می باشد، توانایی خواندن هر اثر موسیقایی با استفاده از ریتم های صحیح برای اجرای درست تر صداها و ملودی ها.
تمرین های ریتمیک در بخش دوم باید در ابتدا آهسته تمرین شوند و به تدریج به سرعت اجرای آنها افزده شود. در نکات مختلف بخش اول رهیافت هایی برای تمرین کردن ریتم خاصی ویا مجموعه ای از تمرین هایی از بخش دوم داده شده است.
به عبارت دیگر برای سهل تر اجرا کردن ریتم ملودی های برگزیده رهیافت هایی اریه شده. پیشنهاد می کنم که تمرین های ریتمیک بخش دوم همزمان با تمرین های غیر ریتمیک و فاصله ای از بخش اول تمرین شوند.
می توانید به تناوب فصل های مربوط به فواصل را با فواصل مربوط ریتمیک تمرین کنید و یا می توانید قطعه ای با ترکیب با ملودی های بخش تمرین های غیر ریتمیک با الگوهای ریتمیک خود تان خلق کنید. (مقدمه شامل برخی پیشنهادات می باشد که چگونه جنبه های مختلف دو فصل را باهم ترکیب کنید).
این فراشد کمک می کند که قطعه های برگزیده از موسیقی کلاسیک را بهتر اجرا کنید. مطالب اضافی برای تمرین و مرور: مطالب در برگزیده فصل سوم می تواند در طول مطالعه ی بخش های اول و دوم استفاده شوند.
از طرف دیگر آنها می توانند به راحتی در انتهای تمرین های مربوط به فواصل و ریتم تمرین شوند. ملودی های برگزیده از موسیقی کلاسیک (ارایه شده در فصل 16) به صورت گاهشناختی از قرن شانزدهم تا قرن بیستم تنظیم شده اند.
اگر شما به مباحث بخش های اول و دوم تسلط کافی داشته باشید اجرای تمرین ها مشکل نخواهد بود. برای سلفژ این تمرین ها می توانید نت های آغازین هر تمرین را از پیانو یا ساز دیگری بگیرید، بعد از گرفتن نت های آغازین خواندن تمرین را به صورت a cappella (خواندن بدون همراهی ساز) ادامه دهید.
مقدمه ای بر چاپ جدید فهرست کتاب آموزش سرایش ساموئل ادلر (گام، فاصله، ریتم) ترجمه مهرداد آشتیانی
از زمان چاپ نخست این کتاب ده سال می گذرد و باعث افتخار من است که اساتید و هنرجویان برای فرستادن نظرشان در باب متن و تمرین های این کتاب وقت گذاشتند و نظرات و پیشنهادات آن ها باعث تغیرات زیادی در این کتاب گردید، و بسیار خرسندم که آنها این کتاب را مورد استفاده خویش قرار داده و از آن نتایجی گرفته اند.
این کتاب یک کتاب دیگر آموزش سلفژ نیست، بلکه بیشتر به ضرورت یک روش برای آموزش سلفژ نزدیک است. در دنیای غرب وقتی یک نوآموز، نواختن یک ساز و یا خواننده گی را آموزش می بیند در اغلب موارد به طور همزمان دوره ی سلفژ را نیز می گذراند.
کاستی ها و ایراداتی که در ویراست اول وجود داشت، دراین ویراست برطرف شده و بازنگری شده اند. این کتاب به طور مرتب با نا خوانی و دیکته سروکار دارد و تعدادی انبوهی مثال هم برای کار در کلاس وهم برای تمرین در خانه ارایه می دهد. موضوع اصلی تمرین های کتاب این است که موسیقی های مختلف را چگونه بخوانیم.
تمرین های مقدماتی و غیر مقدماتی
بعد از تمرین های مقدماتی صدا ها در فواصل خاص خودشان با یک قسمت شامل تمرین های غیر ضربی آورده شده است این امکان را می دهد که هنرجویان فواصل را در بافت موسیقیایی تمرین کنند برای خواندن درست فواصل باید توانایی تشخیص اینکه صداها در روی، بالا و پایین خطوط حامل قرار گرفته اند داشته باشیم.
این بخش باید با این اصل اجرا شود که نغمه ی شروع هر تمرین به وسیله پیانو یا دیگر سازها نواخته شود و سپس هنرجویان به صورت a cappella آنرا تمرین کنند.
در جمله پردازی این تمرین ها، برای عمل نفس گیری، سکوت هایی آورده ایم که توجه به آن ها ضروری است. نوع دیگری از تمرین ها شامل ملودی هایی است که از موسیقی کلاسیک برگرفته شده اند.
اغلب آنها موسیقی تنال می باشند و بر فواضلی که در تمرین ها آورده شده اند متمرکز هستند و همچنین این ملودی ها باید به صورت a cappella توسط کلاس اجرا شوند.
آخرین نوع از تمرین ها بر اساس ملودی های مدرن و ریتمیک است که بر روی فواصل خاصی متمرکز هستند و در این تمرین ها یک یا چند مرکز تنال به کار برده می شود که در آنها از الگوهای مدولاسیون، بیشتر به صورت کروماتیک استفاده شده است.
همچنین تمرین ها مهارت بالایی را می طلبند در نتیجه آن ها را در آخرین بخش هر فصل قرار داده ایم.
اگرچه تمام تلاش من بر این بوده است که انواع مختلف تمرین ها را از آسان به مشکل در این کتاب رایه دهم ولی مربیان می توانند آن را به شیوه های مختلفی تدریس کنند یا حتی بعضی از تمرین ها برای تمرکز به مطالب مورد نظر انتخاب نمایند.
در پایان چیزی که مهم است این است که هنرجویان بر مطالب کتاب تسلط نسبی پیدا کنند و توانایی خواندن فواصل را در بافت موسیقیایی نتال یا غیر تنال داشته باشند.
بعد از باز بینی های مکرر کتاب از زمان چاب نخست آن به این نتیجه رسیدم که ویرایش دوم لازم است و بعضی قسمت های کتاب باید اصلاح گردد.
اول از همه رویکردی جامع تر نسبت به مطالب کتاب داشته ام و نیز تعدادی بیشتری مثال به کتاب افزوده شده و احساس می کردم که مطالب کتاب باید به شیوه ی جدیدی سازماندهی شود.
تمرکز به گام ها و ساختار درونی شان در فصل اول می تواند برای خواندن دوم بزرگ و دوم کوچک در فصل دوم کارآمد باشد و بعد از معرفی چهارم درست و پنجم درست در فصل سوم برای شناخت سوم ها، ششم ها و هفتم های کوچک و فواصل مشکل تر همانند فواصل کاسته و افزوده در دیگر فصل ها مفید باشد.
و همچنین معرفی هر فاصله در یک فصل مجزا برای تمرکز هنرجویان بر مطالب بوده است.
مثال های بخش اول با دقت خاصی انتخاب شده و بیشتر آنها بر اساس دوره های مختلف موسیقیایی آوره شده اند. در مسیر فراشد آموزش چندین نوع تمرین – هم تمرین های علمی و هم تمرین های اجرایی گروهی – آوده ایم که در تمام فصل های بخش اول وجود دارند.
بعضی از مثال های، سازی ویا آوازی، دارای وسعت صوتی بالاتر یا پایین تر نسبت به توانایی هنرجویان می باشند. این شرایط بیشتر هنگام اجرا، جایی که مجبوریم در میانه ی یک پاساژ (یا کل پاساژ) تغییر اکتاو بدهیم به چشم می خورد به عنوان مثال در قطعه انتخابی سمفونی شماره 2 از برامس (فصل 16 ) موقعی که سوپرانو در خواندن F پایین تر از C میانی به مشکل بر می خورد مجبور به انتخاب خواندن کل پاساژ در یک اکتاوولاتر می باشد.
مربیان می توانند با تغییر در وسعت صوتی بعضی از تمرین ها آن ها را برای خواندن هنرجویان سهل تر نمایند و انتخاب دقیق این تغییرات می تواند در کلاس توسط هنرجویان تمرین شود. در مثال زیر نمونه ای پیشنهادی از این تغییرات آورده است.
نوشته اصلی: سمفونی شماره 40 موتزارت از فصل پنجم
طریقه ی اجرای پیشنهادی
البته این تغییرات در همه تمرین ها ضروری نسیت، در جایی که محدودیت وسعت صوتی هنرجویان با ملودی تمرین ها هماهنگ نبوده مجاز به استفاده از تغییرات هستیم و مهم است که هنرجویان در امر یادگیری به خود متکی باشند و در خواندن قطعه ای بتواند تشخیص دهد که بهترین راه برای تمرین کدام است؟
دور از ذهن نیست که آنها را متوجه این نکته کنیم که تمرکز بر تربیت شنوایی امری بسیار مهم است، تمایل دارم که به رهیافت های آموزش بخش اول و دوم اسرار ورزم که معتقدم آن ها باید به طور همزمان مورد استفاده قرار گیرند، اجازه دهید که یک شیوه را شرح دهم، فهرست پیشنهادی درس های ریتمیک و ملودیک؛
درس های ریتمیک، بخش دوم درس های ملودیک با بخش اول
فصل 1 و 6
فصل 7 و 8 ( تمرین های مقدماتی در هر فصل به جز آناکروسیس و سنکوپ) فصل2
فصل 7( تمرین های مربوط به آناکروسیس و سنکوپ) فصل 3
فصل 7 و 10 ( تمرین های معمولی در هر فصل ) فصل 3
فصل 7 و 10 (تمرین های معمولی در هر فصل) فصل 3
فصل 7 و 8 ( تمرین های مربوط به قسمت سکوت ها) فصل 4
فصل 14 و 15 ( تمرین های مقدماتی هر بخش) فصل 5 و 6
فصل 14 و 15 ( تمرین های معمولی هر بخش) فصل 7
فصل 14و 15 (تمرین های مربوط به قسمت سکوت ها و نیز تمرین های پیچیده هر فصل) فصل 8
در فصل های دوم سوم پیشنها می کنم که تمرین های ویژه ریتمیک از بخش دوم قبل از خواندن ملودی های موسیقی کلاسیک تمرین شوند، این کار به درک ملودی های ضربی کمک می کند.
اندکی خلاقیت در ترکیب فاصله ها و نغمه ها از بخش اول لا الگوهای ریتمیک از بخش دوم می تواند در روند آموزش مفید واقع شود و نتایج بهتری به دست بدهد، در شکل های زیر نمونه هایی از ترکیب ملودی با الگوهای ریتمیک آورده شده است. (a.b.c)
تمرین دیکته
مایلم بر دو رویکرد مهم در سلفژ تاکید کنم، خواندن واقعی و دیکته. نه تنها از طریق پیانو، بلکه توسط توسط نواختن سازهای مختلف توسط هنرجویان، ملودی ها و ریتم ها در تمرین ها می بایستی دیکته شوند.
دیکته کردن با استفاده از سازها و صداهای مختلف (تا صرفآ استفاده ی ثابت از پیانو) بسیار مفید تر خواهد بود. هر یک از تمرین های بخش اول و دوم و سوم می تواند به هدف دیکته کردن مورد استفاده قرار بگیرند.
امیدوارم که این کتاب در ارتقا دانش موسیقیایی شما در همه ی انواع موسیقی صرف نظر از سبک و ساختمان نتال، کمک کرده باشد.
خرید آنلاین کتاب آموزش سرایش ساموئل ادلر (گام، فاصله، ریتم) ترجمه مهرداد آشتیانی
در همین سایت دلشاد موزیک شما می توانید کتاب آموزش سرایش ساموئل ادلر (گام، فاصله، ریتم) ترجمه مهرداد آشتیانی را به صورت آنلاین خریداری کنید.
همچنین بهتره بگیم سایت دلشاد موزیک بزرگترین آرشیو و فروشگاه آنلاین کتاب های حوزه موسیقی هست و شما میتوانید تقریبا هر کتابی که دلتون میخواهد رو در این کتابخانه پیدا کنید و به صورت آنلاین خرید کنید.
برای دیدن همه کتاب ها روی عکس یا لینک زیر کلیک کنید:
دیدن همه کتاب های فروشگاه دلشاد موزیک
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.