فهرست کتاب آموزش سه تار اثر جلال ذوالفنون – جلد چهارم
- مقدمه
- پیش درآمد (راست پنجگاه)
- قطعه بلوچی (راست پنجگاه)
- پیش درآمد (افشاری)
- چهارمضراب (افشاری)
- چهار مضراب قرانی (پز مضراب)
- رنگ دلگشا (سه گاه)
- چهارمضراب (سه گاه)
- ضربی مخالف (سه گاه)
- نعم مغلوب (سه گاه)
- قطعه ضربی (سه گاه)
- پیش درآمد (دشتی)
- چهارمضراب (دشتی)
- درقفس (دشتی)
- تمرین دشتی
- به یاد گذشته (دشتی)
- زر دلیجه (دشتی)
- اميري (شور)
- ژیمناسک موزیکال (دشتی)
- پیش درآمد (شور)
- پرمضراب (شور)
- سایه روشن (شور)
- پیش درآمد تصنیف درس سحر (بیات ترک)
- تصنیف الا یا ایها الساقی (دبیات ترک)
- قلعه ضربی (ادبیات ترک)
- رنگ (ماهور)
- بندباز (ماهور)
- آهنگ محلی (همایون)
- قطعه ضربی (شوشتری )
- جنگ صلح (سه گاه)
- چهار مضراب زنگ شتر (سه گاه)
- کوک های لازم برای اجرای قطعات
مقدمه کتاب آموزش سه تار اثر جلال ذوالفنون – جلد چهارم
کتاب حاضر بخش دیگری از تجربیات پنجاه ساله اینجانب در زمینه موسیقی است که انتشار آن منبع سودمندی برای هنرجویان و توفیق مجددی برای بنده است بدین امید که بقول شیخ اجل سعدی «آیندگان را بکار آید و جویندگان را بلاغت بیفزاید.»
از سال ۱۳۶۳ که توانستیم به سهم خود سه تار را از گوشه انزوا بدر آورده، وارد صحنه کنیم هیچگاه گستردگی و استقبال امروز پیش بینی نمی شد. استقبال روزافزون از این ساز جذاب و نیز کتاب و نوار آموزشی آن نمایانگر عشق و علاقه مردم ایران به موسیقی قومی خود و این ساز ایرانی است.
کتاب حاضر از نظر محتوای مطالب و محتوای تکنیکی طوری تدوین گردیده که ضمن تکمیل کردن جزوه های ،قبلی دستیابی به اهداف زیر را میسر می سازد ارتقاء سطح تکنیکی، هنرجو آشنائی با فرمهای مختلف ریتمیک و نیز برخی آثار مشهور گذشتگان همچنین آشنا نمودن هنرجو با کوکهای دیگری که در نواختن این ساز متداول میباشند.
هنرجویانی که با مکتب ذوالفنون آشنائی دارند واقفند که با این کتاب بخش نوشتاری این مکتب پایان میپذیرد و در واقع کتاب چهارم به منزلۀ پلی است که مراحل آموزش قبلی را به مرحلۀ عالی از جمله دوره عالی ردیف نوازی، بداهه نوازی و…) مرتبط می سازد پس چنانچه بهره گیری مناسب و مطلوب از این کتاب شود، تقریباً دوران تکامل تمام شده و دوران تحوّل فرا میرسد.
گفتنی است علاوه بر کارهای انجام شده کارهای دیگری هم به عنوان مکمل فضای آموزشی و پژوهشی در دست انتشار است از جمله بازسازی ردیف میرزا عبدالله آنالیز قطعات درویش خان و… که در آینده نزدیک انجام خواهد گرفت.
نکته مهمتر اینکه کار سه تار به اینجا تمام نمیشود و مرحله بعدی جهانی کردن این سازاست که اتفاقاً سفر اخیر بنده به استرالیا و اجرای کنسرتهای متعدد و تعداد قابل توجهی از شنوندگان غیرایرانی در کنسرتها و بازتاب آن در، جراید و رادیو و تلویزیونهای خارجی که افتخار ایران و ایرانی را به همراه داشت بخوبی نشان داد.
این ساز و بطورکلی موسیقی ایرانی در صورت دارا بودن شرایط لازم میتواند در عرصه فرهنگ و هنر جهان جایگاهی والا داشته باشد.
البته این نکته نیز روشن است که برای معرفی این موسیقی به فرهنگ جهانی، شرایط متعددی لازم است که مهمترین آن تکنیک قوی و چشمگیر توام با خلاقیت است به نحوی که بتواند با تکنیکهای موجود در فرهنگ امروز جهان برابری کند که به لطف خدا شرایط لازم موجود و از این نظر نقصانی نیست.
امید است با مقدماتی که در این زمینه فراهم کرده ایم آیندگان نیز دنبال آن را بگیرند تا انشاءالله بتوانیم از این طریق با فرهنگ جهان مرتبط شده و در عرصۀ گفتگوی تمدنها که یکی از آرمغانهای ارزنده قرن بیست و یکم است سهمی به سزا داشته باشیم.
اکنون که صحبت از سه تار و فضای گسترده آن به میان آمد، بخش دیگری از این فضا که متأسفانه کمتر مورد لطف قرار گرفته نیز تداعی می شود و آن بخش کارگاهی یا سه تار سازی است که در سالهای اخیر به موازات گستردگی فضای سه تار و تقاضای، بیشتر در کنار رشد کمّی رشد کیفی نیز پیدا کرده و افراد باذوق و علاقه مند در این راه گام برداشته اند که اگر بخواهیم از همه آنها و روش کارشان نام ببریم خود کتابی مفصل خواهد شد.
لیکن به عنوان نمونه می توان از شادروان محمود هاشمی یاد کرد که کیفیت این ساز را به اوج رسانید و پس از او نیز دو یادگار ارزنده اش محمدرسول جلیلوند و حسین مفیدی راه او را ادامه می دهند.
امیدواریم حاصل کار این دو هنرمند جوابگوی دل صاحبدلان باشد و برای همه کسانی که در این راه تلاش می کنند آرزوی موفقیت دارم در خاتمه وظیفه خود میدانم که از تلاشها و زحمات شاگرد شایسته و عزیزم آقای انوش جهانشاهی که در شکل گیری کتاب حاضر از صرف وقت و حسن سلیقه ذره ای فروگذار نکرده و در تمام مراحل مرا یاری نمود تشکر و قدردانی نمایم.
همچنین از مدیر مسئول نشر هستان و دیگر دست اندرکاران چاپ و نشر این کتاب سپاسگذارم
جلال ذوالفنون
تیرماه 1378
پشت کتاب آموزش سه تار اثر جلال ذوالفنون – جلد چهارم
جلال ذوالفنون در سال ۱۳۱۶ در آباده فارس متولد شد. در کودکی همراه خانواده اش به تهران آمد. فراگیری موسیقی را از ده سالگی در خانواده ای اهل موسیقی شروع کرد و سپس به هنرستان موسیقی رفت و تار را در محضر استاد موسی خان معروفی آموخت.
در آن جا بود که علاوه بر تار به آموزش ویولن و سهتار هم پرداخت.
در سال ۱۳۳۸به استخدام اداره هنرهای زیبا درآمد و به تدریس موسیقی پرداخت، سپس رشته موسیقی را در دانشگاه تهران دنبال کرد. برداشت تازه ای که در این ایام از موسیقی ایرانی در او شکل گرفت، نقطه عطفی بود که به کمک استادان نورعلی خان برومند و دکتر دایوش صفوت عملی گردید.
از سال ۱۳۴۶ فعالیت خود را روی سهتار متمرکز کرد. پس از اتمام تحصیلات دانشگاهی جهت تکمیل آن به مرکز حفظ و اشاعه موسیقی ایرانی رفت. درآن مرکز به کار تحقیق و تدریس موسیقی ایرانی مشغول شد.
در این سال ها از راهنمایی های استادان یوسف فروتن و سعید هرمزی که از نوازندگان قدیمی سهتار بودند برخوردار گردید.
اساسا تالیفات جلال ذوالفنون در زمینه تدریس و نقد و بررسی است. ازجمله «تجزیه و تحلیل موسیقی ایران» و کتاب حاضر می باشد.
خرید کتاب آموزش سه تار اثر جلال ذوالفنون – جلد چهارم
در همین سایت دلشاد موزیک شما می توانید کتاب آموزش سه تار اثر جلال ذوالفنون – جلد چهارم را به صورت آنلاین خریداری کنید.
لینک خرید سه جلد دیگر این مجموعه:
کتاب آموزش سه تار اثر جلال ذوالفنون – جلد اول
کتاب آموزش سه تار اثر جلال ذوالفنون – جلد دوم
کتاب آموزش سه تار اثر جلال ذوالفنون – جلد سوم
کتاب آموزش سه تار اثر جلال ذوالفنون – جلد چهارم
همچنین بهتره بگیم سایت دلشاد موزیک بزرگترین آرشیو و فروشگاه آنلاین کتابهای حوزه موسیقی هست و شما میتوانید تقریبا هر کتابی که دلتون میخواهد رو در این کتابخانه پیدا کنید و به صورت آنلاین خرید کنید.
برای دیدن همه کتابها روی عکس یا لینک زیر کلیک کنید:
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.