مجید حسابی کیست؟
پانزدهم خرداد ماه ۱۳۴۰ بود که در اصفهان چشم به جهان گشودم. از همان زمان کودکی که چند سالی بیشتر نداشتم علاقه وافری به موسیقی داشتم و بخصوص عاشقانه به ساز تنبک عشق می ورزیدم.
در نزدیکی منزلمان زورخانه ای بود که اتفاقا هنوز هم پابرجاست آن روزها وقتی به مدرسه میرفتم و از جلوی آن زورخانه می گذشتم صدای خوش ضرب مرشد را می شنیدم و ناخوداگاه متوقف می شدم تا صدای تنبک را بیشتر بشنوم.
بعضی شب ها نیز تلویزیون ملی ایران برنامه های موسیقی پخش میکرد که بیشتر به سرپرستی استاد فرامرز پایور اجرا می شد. اتفاقاً من بیشتر به تنبک و نوازنده آن دقت داشتم و همه حواسم به نوازنده تنبک و نوازندگیش معطوف می شد.
بعدها فهمیدم که آن نوازنده تنبک استاد محمد اسماعیلی بودند با خود می اندیشیدم که آیا من هم میتوانم روزی یک نوازنده تنیک ایده آل بشوم؟
تا بالاخره در سال ۱۳۵۰ بود که نزد جناب آقای مهندس محمدرضا بدیهی در کلوپ مدارس آن زمان شروع به فراگیری بعد از شش ماه موفق شدم به کلاس آقای جمشید محبی راه یابم و کسب فیض کنم.
بعد از انقلاب که هنرستان موسیقی اصفهان راه اندازی شد بنده به عنوان مدرس هنرستان انتخاب شده که تاکنون این همکاری ادامه دارد.
از همان زمان در کنسرتهای متعددی شرکت کردم که به مناسبت های مختلف فرهنگی و هنری به اتفاق دیگر همکاران هنرمندم در داخل و خارج کشور اجرا می شد.
در حقیقت از همان سال های ۱۳۵۲ این فعالیت ها شروع شد که اولین برنامه به مناسبت جشن طوس در مشهد مقدس اجرا شد.
در سال ۱۳۶۶ که زنده یاد استاد ناصر فرهنگ فر با گروهی از دیگر هنرمندان به اصفهان دعوت شدند پس از مذاکره با ایشان مستقیماً به مدت یکسال و نیم در محضر ایشان حضور یافته و تعلیم میدیدم.
در سال ۱۳۶۸ که استاد فرامرز پایور به اصفهان آمدند و مدیریت آموزش به ایشان واگذار شد به پیشنهاد استاد پایور به اتفاق چند تن از دوستانمان از محضر استاد محمد اسماعیلی سود بردیم.
زیرا استاد پایور گفته بودند که هر معلمی هم زمان با تدریس درس و موسیقی باید آموزش نیز ببیند. لذا هشت ماه در اصفهان هشت ماه هم در تهران این آموزش ادامه یافت و کنسرت هایی نیز به مناسبت یادواره استاد تهرانی، استاد ابوالحسن صبا و مناسبت های دیگر برگزار کردیم.
بعد از آن گروهی تشکیل دادیم و کنسرت های متعددی برگزار کردیم و حتی به چین هم سفر کردیم که اتفاقاً با استقبال بسیاری مواجه شد.
پس از ماموریت استاد پایور به کلاس استاد بهمن رجبی رفتم و مدت سه سال نیز در دو مرحله در تهران و اصفهان با سبک و روش ایشان آشنا شدم.
از آن پس ضمن تدریس و اشتغال به تعلیم هنرجویان موفق شدم جزوات فعلی را در زمینه ی آموزش تنبک منتشر کنم.
که عبارتند از:
1- مقدمات تنبک نوازی بخش اول همراه با CD
2- مقدمات تنبک نوازی بخش دوم همراه با CD
3- پنجاه قطعه برای تنبک همراه با CD
4- قطعات لنک برای تنبک همراه با CD
5- مقدمات تنبک نوازی بخش سوم (در حال انتشار)
پیشگفتار کتاب پنجاه قطعه برای تنبک مجید حسابی
مجموعه پنجاه قطعه، قطعاتی است برای آشنایی هنرجویان مبتدی و نوازندگان متوسطه رشته تنبک استفاده در تک نوازی و همنوازی های مختلف جهت این جزوه میزانهای مختلفی را که امروز مرسوم و مورد استفاده اکثر نوازندگان میباشد سریعتر در اختیارشان قرار می دهد.
– در بعضی قطعات از شیوه انگشت گذاری زنده یاد ناصر فرهنگ فر و با الهام گرفته از نواخته های ایشان و اساتید دیگری چون زنده یاد جهانگیر ملک، محمد اسماعیلی و بهمن رجبی استفاده و به سلیقه خود تنظیم و نوشته شده است.
– قطعات این مجموعه را میتوان با تمپو و سرعت آزاد اجرا کرد و بعد از تمرینات زیاد و سرعت بیشتر حال و هوای قطعه گوش نوازتر می گردد.
– در یکسری قطعات ریزدار به شمارههای ۴، ۷، ۸، ۹، ۱۸، ۱۹، ۳۲، ۳۳، ۳۷، ۳۸، ۴۵ ریزها بصورت خالی یا در سرعت سه لا چنگ اجرا شود با ریز پراجرا نگردد معمولا هر کتابی که توسط شخصی تدوین، گردآوری و یا نوشته میشود، خالی از اشکال نیست.
پس در جهت هر چه بهتر شدن مطالب این کتاب پذیرای نظرات و پیشنهاداتتان هستم.
کلیه مطالب این کتاب بطور سلیقه ایی، حسی و در بعضی موارد فرمولی انجام شده که امیدوارم مورد قبول قرار گیرد.
در پایان از زحمت بی دریغ آقایان حسین را دهوش، بهنام قاضی و فریبرز علاقه بند برای نت نویسی این مجموعه تشکر و قدردانی می نمایم
مجید حسابی
تابستان ۹۱
کتاب پنجاه قطعه برای تنبک اثر مجید حسابی در 72 صفحه همراه با CD منتشر شده است.
بیوگرافی نویسنده کتاب پنجاه قطعه برای تنبک؛ مجید حسابی
متولد ۱۳۴۰ ، اصفهان. وی از دوازده سالگی (۱۳۵۲) فراگیری تنبک نوازی را ابتدا نزد محمـ بدیهی آغاز کرد و با جمشید محبی ادامه داد.
پس از این دو از تعلیمات معلمین بزرگوار دیگری همچون محمد اسماعیلی زنده یاد ناصر فرهنگ فر و بهمن رجبی بهره مند شد.
او سال هاست که به صورت حرفه ای نوازندگی تنبک را دنبال کرده و از سال ۱۳۵۶ تا کنون در کنسرتهای متعددی در داخل و خارج از کشور شرکت کرده است.
وی هم اکنون به جز نوازندگی مدرس تنبک آموزشگاه های آزاد و مؤسسات فرهنگی هنری اصفهان و تهران میباشد. از او تاکنون تألیف هایی در زمینه آموزش تنبک نوازی به شرح زیر به چاپ رسیده است.
تألیفات | BOOKS
– مقدمات تنبک نوازی 1 همراه با CD
– مقدمات تنبک نوازی ۲ همراه با CD
– مقدمات تنبک نوازی ۳ همراه با CD
– پنجاه قطعه برای تنبک همراه با CD
– قطعات لنگ برای تنبک همراه با CD
– ریتم نوازی برای تنبک همراه با CD
Majid Hesabi (b. 1961)
Majid Hesabi began playing the tonbak at the age of 12, in 1973 in Esfahan, Iran. Among his first teachers were Mohammad Reza Badihi, and Jamshid Mohebi.
He has also studied with other great masters of tonbak such as Mohammad Esmaili, Naser Farhangfar, and Bahman Rajabi.
Hesabi has been actively performing in Iran and across the world since 1977, and multiple performances and albums of his have been published throughout the years. An active educator and teaching artist, he has been teaching tonbak in Iran for more than 30 years, and is currently on the teaching faculty at multiple music institutions in Esfahan, Iran.
Hesabi is a published author and has released multiple tonbak pedagogical books in the past decades. Among his recent publications are the following:
1- Basics of Tonbak Playing, Vol. I, II, III (With Accompany- ing Disc).
2-50 Pieces for Tonbak (With Accompanying Disc).
3- Odd Meter Pieces for Tonbak (With Accompanying
Disc).
4- Playing Rhythm: Finger Techniques
خرید آنلاین کتاب پنجاه قطعه برای تنبک؛ مجید حسابی
در همین سایت دلشاد موزیک شما میتوانید کتاب پنجاه قطعه برای تنبک؛ مجید حسابی را به صورت آنلاین خریداری کنید.
همچنین بهتره بگیم سایت دلشاد موزیک بزرگترین آرشیو و فروشگاه آنلاین کتاب های حوزه موسیقی هست و شما میتوانید تقریبا هر کتابی که دلتون میخواهد رو در این کتابخانه پیدا کنید و به صورت آنلاین خرید کنید.
برای دیدن همه کتابها روی عکس یا لینک زیر کلیک کنید:
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.