کتاب ترانه شامل آثار ارزشمند موسیقیدان برجسته و شهیر و یگانهی قانوننوازی ایران روانشاد استاد سیمین آقارضی میباشد.
آنچه تحسین برانگیز و شگفتیآور است و این است که قطعات کتاب گلنوش کتاب ترانه چهل قطعه برای ساز قانون همه و همه نمونههایی از درسهای استاد است که ایشان در هر جلسهی آموزش به صورت بداهه میساختند و هنرجویان میآموختند.
فهرست کتاب ترانه چهل قطعه برای ساز قانون
- نیایش
- راز و نیاز
- سمن بویان
- کرشمه
- اوج
- گردباد
- موج
- سروناز
- دلنواز
- جاودانه
- وداع
- سوگ
- بیداد به یاد استاد مرتضی نی داوود
- پروانه
- شباهنگ
- کاروان به یاد استاد ابوالحسن صبا
- شورآفرین
- سبک بال
- پرستو
- دلاویز
- دست افشان
- انتظار
- شبدیز
- فغان
- مستانه
- در آرزوی جانان
- بی قرار
- رقصان
- مشتاق
- رنگ سه گاه 1
- رنگ سه گاه 2
- سروش
- بشارت
- سُرور
- اشتیاق
- سرافراز
- وصال به یاد استاد مهدی مفتاح
- هُدهُد
- چکاوک
- شادیانه
توضیحات درباره کتاب ترانه چهل قطعه برای ساز قانون
به نام آنکه هستی نام از او یافت
به یاری خداوند توفیق رفیق آمد و چهل قطعه ی دیگر از آثار ارزشمند موسیقی دان برجسته و شهیر و یگانه ی قانون نوازی ایران روانشاد استاد سیمین آقارضی گردآوری و تدوین گردید و در حال حاضر پیش روی شما مشتاقان است.
آنچه تحسین برانگیز و شگفتی آور است و باید بدان اشاره کنیم این است که قطعات کتاب اول (گلنوش) و کتاب دوم (ترانه) همه و همه نمونه هایی از درس های استاد است که ایشان در هر جلسه ی آموزش به صوت بداهه می ساختند و با مهری وافر به مه من و دیگر هنرجویان می آموختند، به هر روی یادشان گرامی باد و خدایشان بیامرزاد!
نا گفته نماند اسامی دو کتاب حاضر برگرفته از نام های دلنشین ترانه و گلنوش منوچهری دو دخت گرامی استاد است، عزیزانی که همواره مدیون الطافشان هستم.
قطعات مندرج در دو کتاب با در نظر گرفتن درون مایه و تاثیرات حسی اثار با مشورت پدر عزیزم اقای بهرام خواجه نام گذاری شده اند.
جا دارد از ایشان و همسر هنرمندم آقای شهرام رکوعی که نظارت تام در ضبط قطعات داشتند سپاس گزاری کنم.
لازم است از دیگر دوستان هنرمندم خانم ها مینا مظلومیان و مینو قاسم پور و آقایان رضا پرویززاده و حسین مهرانی که در این اثر به من یاری رسانیدند قدردانی کنم.
در پایان همان گونه که مشهود است چاپ و انتشار دو کتاب یاد شده و منضمات آن ها حاصل مساعدت های مهربانانه ی جناب آقای محمد موسوی، مدیر محترم موسسه ی فرهنگی – هنری ماهور است که صمیمانه و صادقانه ار ایشان نیز تشکر می کنم.
پریچهر خواجه
بهار 1392
بیوگرافی نویسنده کتاب ترانه چهل قطعه برای ساز قانون
سیمین آقارضی دومنی
سیمین آقارضی درمنی در آذرماه ۱۳۱۷ خورشیدی در تهران و در خانوادهای هنردوست و هنرپرور زاده شد. اشتیاق وافر او به موسیقی موجب شد از همان اوان کودکی پس از سپری کردن دوران ابتدایی تحصیل به هنرستان موسیقی ملی راه یابد و رهرو این راه پر رمز و راز و پرنشیب و فراز اما شیرین و دلنواز گردد.
استعداد ژرف و نیروی پشتکار او بود که سبب شد از همگنان پیشی گیرد و مراتب ترقی و تعالی را یکی پس از دیگری بپیماید و یکی از استادان بزرگ و نامدار و توانمند شود. وی محضر اکثر استادان بزرگ عصر خویش را درک کرد و همهی آنها همواره هنر او را ستودهاند که در ذیل به برخی از آنها اشاره خواهد شد.
اول بار همزمان با بهرهگیری از آموزشهای هنرمند فقید محمود ذوالفنون، ردیفهای ویولن را به طور کامل نزد استاد زنده یاد ابوالحسن صبا آموخت. او تنها بانوی به کمال رسیدهی مکتب استاد صبا بود. پیانو را نزد جواد معروفی ، قانون را از استاد مهدی مفتاح، آواز را از استاد غلامحسین بنان و تمبک را نزد استاد حسین تهرانی فرا گرفت.
علاوه بر سازهایی که نام برده شد، با نواختن رباب، بربط، قیچک، و کمانچه نیز آشنایی کامل داشت.
او با بیشتر ارکسترهای بزرگ، مانند ارکسترهای مختلف فرهنگ و هنر وقت، ارکستر سمفونیک تهران و ارکستر خالقی به رهبری روان شاد روح الله خالقی همکاری نزدیک و موثر داشت.
با بسیاری از استادان و نام آوران برجستهی موسیقی این سرزمین بزرگ و کهن، همچون پرویز یاحقی، علی تجویدی، حبیب الله بدیعی، همایون خرم، حسین تهرانی ، یوسف یوسف زاده و چهرههای سرشناس دیگر چون سیروس حدادی، محمد موسوی، سیاوش زندگانی، امیر ناصر افتتاح، آبتین اجلالی و… همراهی و همنوازی داشته و همکاری کرده است.
از سال ۱۳۴۱ ارکستری به نام «ارکستر سیمین» بنیاد نهاد که بسیار شهره شد.
آهنگهای این ارکستر را خود میساخت و تک نوازیهای آنها را هم خود مینواخت. چندی هم هنرآموز هنرستان آزاد موسیقی به سرپرستی زنده یاد محمدعلی امیرجاهد و مدرس انجمن حمایت از نابینایان بود و شاگردان بسیاری از وی بهره گرفتند.
در اواخر دههی چهل به عنوان تکنواز قانون به استخدام رادیو درآمد و در ارکسترهای بزرگی مانند ارکستر «گلها» که به همت زنده یاد داود پیرنیا پایهگذاری شده بود و ارکستر سازهای ملی به رهبری استاد مهدی مفتاح مشارکتی پربار داشت.
او کنسرتهای متعددی در داخل و خارج ایران در راستای شناساندن هنر این مرز و بوم برگزار کرد که همه با موفقیت و توجه بسیار مواجه شدند و نمایانگر توان بالا و همت والای ایشان بود. وی در سال ۱۳۸۸ بدرود حیات گفت.
یادش گرامی و روحش شاد و خدایش بیامرزد! از راست به چپ: استاد ابوالحسن صبا، محمد ظریف، سیمین اقارضی، محمود رحمانی پور، حسن منوچهری و نصرالله گلپایگانی.
پریچهر خواجه
پریچهر خواجه به سال 1356 خورشیدی در تهران در خانواده ای اهل ادب و هنر به دنیا آمد. موسیقی و نواختن قانون را از سال 1367 با ورود به هنرستان موسیقی دختران نزد خانم ملیحه سعیدی آغاز کرد و در کنار این ساز با نواختن پیانو، تمبک و کمانچه نیز اشنا شد.
در سال 1374 با رتبه ی اول از هنرستان موسیقی فارغ التحصیل شد و با رتبه ی اول وارد دانشگاه هنر شد و باز با رتبه ی اول در این دانشگاه پایان نامه گرفت.
سپس با رتبه ی ممتاز وارد رشته ی کارشناسی ارشد آهنک سازی دانشگاه هنر گردید و به کس درجه ی کارشناسی ارشد آهنگ سازی نایل امد و در حال حاضر در همان دانشگاه تدریس می کند.
وی ضمن برخورداری از آموزش های بی دریغ استاد سیمین آقارضی، از تعالیم استادانی چون حسین دهلوی، محمد اسماعیلی، فرهاد فخرالدینی، هوشنگ ظریف، هوشنگ کامکار، کامبیز روشن روان، حسین علیزاده، احمد پژمان، شریف لطفی، محمدرضا درویشی، سیاوش بیضایی، سعید فرج پوری و بسیاری دیگر بهره گرفته است.
پاره ای از فعالیت های او:
- همکاری با ارکسترهای مختلف هنرستان موسیقی
- همکاری با گروه سنتی چکاوه (فارغ التحصیلان هنرستان موسیقی دختران)
- همکاری با گروه گلستان به سرپرستی خانم نوین افروز
- همکاری با نخستین ارکستر بزرگ سازهای مضرابی به سرپرستی استاد حسین دهلوی
- همکاری با ارکستر موسیقی ملی به رهبری استاد فرهاد فخرالدینی
- همکاری با گروه هم آوایان به سرپرستی استاد حسین علیزاده
- همکاری با کارگاه آموزشی سنتی آسیا (یونسکو)
- همکاری با جشنواره های مختلف داخلی و خارجی (ایران،ایتالیا، سویس، چین، آلمان، انگلستان و…)
- همکاری با نخستین جشنواره ی موسیقی دانشجویان کشور
- همکاری با بسیاری از استادان و هنرمندان موسیقی از جمله: فریدون شهبازیان، بابک بیات، فرهاد فخرالدینی، حسین علیزاده، جواد ضرابیان و غیره در اجرای آثارشان به عنوان تک نواز
- داوری جشنواره های فصلی موسیقی
- اختراع و ابداع مضراب ساز قانون و … از مواد پلی مری مخصوص
- عضو هیِت علمی دانشگاه هنر
کتاب ترانه چهل قطعه برای ساز قانون اثر سیمین آقارضی گردآوری و تنظیم پریچهر خواجه در ۱۱۶ صفحه همراه با دو CD توسط نشر ماهور منتشر شده است.
خرید کتاب ترانه چهل قطعه برای ساز قانون
در همین سایت دلشاد موزیک شما میتوانید کتاب ترانه چهل قطعه برای ساز قانون را به صورت آنلاین خریداری کنید.
همچنین بهتره بگیم سایت دلشاد موزیک بزرگترین آرشیو و فروشگاه آنلاین کتابهای حوزه موسیقی هست و شما میتوانید تقریبا هر کتابی که دلتون میخواهد رو در این کتابخانه پیدا کنید و به صورت آنلاین خرید کنید.
برای دیدن همه کتابها روی عکس یا لینک زیر کلیک کنید:
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.