موسیقی و سینما

معرفی موسیقی های برتر فیلم برنده جوایز بین المللی

معرفی موسیقی های برتر فیلم برنده جوایز بین المللی

موسیقی های برتر فیلم برنده جوایز بین المللی، موسیقی ای است که به طور انحصاری تنها برای یک فیلم یا سریال نوشته شده و روی فیلم یا سریال مورد نظر تنظیم می شود. موسیقی متن ترک های بسیار مختلفی دارد و قدمت آن با قدمت سینما تقریبا برابر است.

معرفی موسیقی های برتر فیلم برنده جوایز بین المللی

معرفی موسیقی های برتر فیلم برنده جوایز بین المللی

موسیقی فیلم یک گرایش مجزا در هنر موسیقی به حساب می آید. به همین دلیل جوایز مختلفی از جمله اسکار، گلدن گلوب و بسیاری از جوایز دیگر برای آن تعیین شده است. در این مقاله قصد داریم موسیقی فیلم های برنده جایزه را نام ببریم و آن ها را معرفی کنیم.

 

۱. (White Christmas)

یکی از فیلم های برنده که به علت موسیقی متن زیبا خود برنده جایزه شده است، فیلم Holiday inn است. برای درک زیبایی موسیقی متن این فیلم کافی است که سکانس های این فیلم را با دقت با موسیقی متن آن تماشا کنید.

عکسی از کریسمس سفید

عکسی از کریسمس سفید

موسیقی این فیلم نمی تواند نسل های جوان این روز ها را شگفت زده کند. اما به هر حال اکثر افراد از موسیقی متن آن لذت خواهند برد.

موسیقی این فیلم توسط ایروینگ برلین ساخته شده است و به گفته خود سازنده این بهترین موسیقی متنی است که در طول تمام سال های فعالیتش نوشته است. موسیقی متن این فیلم در همان سالی که منتشر شد، موفق شد جایزه اسکار بهترین موسیقی متن فیلم را نیز به دست بیاورد.

 

۲. بر فراز رنگین کمان (Over the Rainbow)

از موسیقی فیلم های برنده جایزه می توان به فیلم جادوگر شهر از محصول سال ۱۹۳۹ اشاره کرد. موسیقی این فیلم توسط هارولد آرلن و ییپ هاربرگ نوشته شده است. معروف ترین موسیقی متن این فیلم قطعه بر فراز رنگین کمان است که توسط هارولد آرلن و ییپ هاربرگ نوشته شد.

عکسی از بر فراز رنگین کمان

عکسی از بر فراز رنگین کمان

این قطعه آن قدر معروف شد که بعد ها این دو آهنگساز را با همین ترانه می شناختند. موسیقی متن این فیلم توانست در سالی که معرفی شد برنده جایزه اسکار بهترین ترانه شود. این قطعه هنوز هم به عنوان یکی از ماندگار ترین ترانه های قرن بیستم میلادی شناخته می شود.

 

۳. وقتی یک ستاره آرزو می کنی (When You Wish Upon a Star)

یکی از معروف ترین موسیقی های متنی که نوشته شده است، متعلق به فیلم پینوکیو محصول سال ۱۹۴۰ است که توسط دو آهنگساز معروف آن زمان یعنی لی هارلین و ند واشنگتن نوشته شده است. موسیقی آغازین و پایانی این فیلم شبیه به هم هستند و چیزی شبیه به آرزو را تداعی می کنند.

عکسی از متعلق به فیلم پینوکیو محصول سال 1940

عکسی از متعلق به فیلم پینوکیو محصول سال ۱۹۴۰

از موسیقی فیلم های برنده جایزه باید گفت که فیلم پینوکیو محصول ۱۹۴۰ یکی از جسورانه ترین موسیقی های متن را در بین آثار دیزنی داشت. موسیقی متنی که می توانست به خوبی به بچه ها امید بدهد و آن ها را شاد کند.

معروف ترین قطعه این فیلم، قطعه «وقتی یک ستاره آرزو می کنی» است که به لطف آن و موسیقی متن فوق العاده اش توانست جایزه اسکار بهترین موسیقی متن را در سال ۱۹۴۰ برایش به ارمغان بیاورد. جایزه ای که اولین اسکار دیزنی در حوزه موسیقی متن فیلم محسوب می شد.

 

۴. Theme from Shaft

از موسیقی فیلم های برنده جایزه می توان به فیلم شفت اشاره کرد. تقریبا غیر مممکن است که صدای گیتار و نت ۱۶ این آهنگ را بشنوید و از آن خوشتان نیاید.

عکسی از Theme from Shaft

عکسی از Theme from Shaft

موسیقی این فیلم توسط آیزاک هیز نوشته شده است و معروف ترین قطعه آن نیز (Theme from Shaft) است که هنوز هم می تواند برای بسیار از افراد تازگی داشته باشد. قطعه تم از شفت توانست برنده جایزه اسکار بهترین آهنگ اصلی برای یک فیلم شود.

آهنگساز فیلم نیز اولین آمریکایی آفریقایی تباری محسوب می شد که توانست این جایزه را به دست بیاورد.

 

۵. تمام راه (all the way)

از موسیقی فیلم های برنده جایزه می توان قطعه تمام راه از فیلم «دلقک عصبانی است» را نام برد.

عکسی از تمام راه

عکسی از تمام راه

موسیقی متن این فیلم یک فضای گانگستری را در اواخر دهه ۵۰ آمریکا تداعی می کند و به نحوی ساخته شده است که بتوان در فضای فیلم غرق شد و هر لحظه انتظار افتادن یک اتفاق غیر منتظره را داشت.

معروف ترین قطعه این فیلم که موفق شد جایزه اسکار سال ۱۹۵۷ را به دست بیاورد، قطعه تمام راه است.

 

۶. آسیاب های بادی ذهنت (The Windmills of Your Mind)

از دیگر موسیقی فیلم های برنده جایزه می توان به فیلم حادثه توماس کراون که در سبک جنایی، سرقت، درام و رمانتیک است اشاره کرد. این فیلم محصول سال ۱۹۶۸ است.

عکسی از آسیاب های بادی ذهنت

عکسی از آسیاب های بادی ذهنت

و موسیقی متن آن نیز توسط میشل لگراند و آلن برگمن نوشته شده است و قطعه «آسیاب های بادی ذهن» موفق به کسب جایزه اسکار سال ۱۹۶۸ شده است.

در ساده ترین حالت ممکن می توان گفت موسیقی این فیلم درباره ADHD است. فضای موسیقی نیز دقیقا فضای فیلم های اواخر دهه ۶۰ را نشان می دهد و می تواند هیجان را به بیننده منتقل کند.

 

۷. لالایی برادوی (Lullaby of Broadway)

از موسیقی فیلم های برنده جایزه می توان به قطعه لالایی برادوی از فیلم جویندگان طلا محصول ۱۹۳۵ اشاره کرد. موسیقی متن این فیلم توسط هری وارن و ال دوبین نوشته شده است.

عکسی از فیلم Things have changed

عکسی از فیلم Things have changed

این قطعه که در سال فیلم موفق به کسب جایزه اسکار شد، می تواند حس و حال قطعه آسیاب های بادی ذهنت از فیلم حادثه توماس کراون را به شما منتقل کند.

لالایی برادوی یکی از معروف ترین ترانه های فیلم است که نوشتن موسیقی آن به عهده هری وارن و نوشتن شعر آن نیز به عهده آل دوبین بوده است.

 

۸. Things have changed

از دیگر موسیقی فیلم های برنده جایزه می توان به قطعه Things have changed از فیلم پسران شگفت انگیز محصول سال ۲۰۰۰ اشاره کرد. این قطعه توسط باب دیلن برای فیلم ساخته شده است.

عکسی از فیلم رهایش کن

عکسی از فیلم رهایش کن

«من قبلا اهمیت می دادم، اما همه چیز تغییر کرده است.» با گفتن این دیالوگ از زبان شخصیت اصلی موسیقی فیلم آغاز می شود و می توانند بیننده را بیشتر غرق در فیلم کند.

این قطعه به صورت تک آهنگی در سال ۲۰۰۰ منتشر شد و توانست جایزه اسکار بهترین ترانه فیلم را برای خواننده اش به ارمغان بیاورد. همچنین در کنار جایزه اسکار، این قطعه توانست جایزه گلدن گلوب برای بهترین آهنگ اصلی را نیز به دست بیاورد.

 

۹. رهایش کن (let it go)

در بین موسیقی فیلم های برنده جایزه می توان به قطعه رهایش کن از انیمیشن یخ زده محصول ۲۰۱۳ اشاره کرد. این قطعه توسط کریستین اندرسون لوپز و رابرت لوپز نوشته شده است.

عکسی از فیلم آخرین رقص

عکسی از فیلم آخرین رقص

شاید موسیقی فیلم بیشتر برای رده سنی کودکان ساخته شده باشد، اما این قطعه کار های زیادی را برای تبدیل شدن به موسیقی متن مناسب انجام داده است. این قطعه در سال اکرانش موفق به دریافت جایزه اسکار بهترین ترانه فیلم شد.

قطعه رهایش کن، در زمانی که یکی از دو شخصیت اصلی فیلم یعنی السا قید همه چیز را می زند و سعی می کند از دیگران فاصله بگیرد، پخش می شود و می تواند بینندگان انیمیشن را که عمدتا کودکان و نوجوانان هستند، با خود همراه کند.

 

۱۰. آخرین رقص (Last Dance)

یکی دیگر از قطعه های معروف که موفق به کسب جایزه اسکار بهترین ترانه فیلم شده است، قطعه آخرین رقص از فیلم «Thanks god its Friday» است. اکثر فیلم ها با یک پایان خوش تمام می شوند و این فیلم همین گونه است.

عکسی از فیلم عزیزم بیرون سرده

عکسی از فیلم عزیزم بیرون سرده

اما چیزی که این فیلم را خاص می کند، ترانه ای است که در انتهای فیلم در یک دیسکو کلاسیک پخش می شود و می تواند حس خوبی را به بیننده از پایان فیلم القا کند. ترانه این قطعه اثر پل جبارا است که در سال ۱۹۷۸ منتشر شد.

 

۱۱. عزیزم بیرون سرده (Baby, Its Cold Outside)

در بین موسیقی فیلم های برنده جایزه می توان به قطعه عزیزم بیرون سرده از فرانک لوسر اشاره کرد. این ترانه در حقیقت برای اولین در سال ۱۹۴۴ منتشر شد.

عکسی از فیلم عزیزم بیرون سرده

عکسی از فیلم عزیزم بیرون سرده

اما شهرت جهانی این ترانه به خاطر فیلم دختر نپتون محصول سال ۱۹۴۹ است که به لطف آن توانست در بیست و دومین مراسم جوایز اسکار جایزه بهترین ترانه را به دست بیاورد.

ترانه عزیزم بیرون سرده به دلیل حال و هوای زمستانی ای که دارد، یکی از ماندگار ترین و شناخته شده ترین موسیقی های کریسمس محسوب می شود.

خوانندگانی همچون ایدینا منزل، مایکل بوبله، دونالد فایسون، سیلو گرین، جسیکا سیمپسون و بسیاری از دیگر خوانندگان مطرح نیز این اثر را بازخوانی کرده اند.

 

۱۲. همیشه سبز (Evergreen)

یکی دیگر از موسیقی فیلم های برنده جایزه که توانست جایزه اسکار بهترین ترانه فیلم را از آن خود کند، قطعه همیشه سبز از فیلم ستاره ای متولد شده است محصول ۱۹۷۶ است. این قطعه توسط باربارا استرایسند و پل ویلیامز نوشته شده است.

عکسی از فیلم Lose Yourself

عکسی از فیلم Lose Yourself

قطعه همیشه سبز ای از شعر های بسیار ساده ای استفاده می کند اما می تواند به خوبی مخاطبان را با خود همراه کند و آن ها را وارد دنیای فیلم کند و احساسات را عمیقا به آن ها منتقل کند.

 

۱۳. Lose Yourself

در بین موسیقی فیلم های برنده جایزه می توان به قطعه lose yourself از امینم، جف باس و لوئیس رستو اشاره کرد. این قطعه به راحتی می تواند مخاطبان را در هر بازه سنی به خود جذب کند.

lose yourself توانست به مدت دوازه هفته متوالی در صدر بیلبورد ۱۰۰ قرار بگیرد که از این حیث جزء موسیقی های رکورد دار محسوب می شود.

عکسی از قطعه thanks for the memory

عکسی از قطعه thanks for the memory

قطعه lose yourself برای فیلم هشت مایل نوشته و توسط امینم خوانده شد. این قطعه توانست برای امینم جایزه گرمی و جایزه موسیقی بیلبورد را به همراه آورد. همچنین lose yourself اولین و آخرین ترانه هیپ هاپی است که توانسته جایزه اسکار بهترین ترانه اورجینال را از آن خود کند.

هیپ هاپ معمولا با این قطعه معرفی می شود و برخی آن را به عنوان بهترین ترانه هیپ هاپ می شناسند.

در این ترانه امینم داستان زندگی اش در فیلم را به صورت ترانه بیان می کند. آهنگ های امینم معمولا پر از غرور هستند و در آن ها جدیت خاصی است. اما در این نمونه نادر می توان نوعی فروتنی و ترس قبل از اجرا را حس کرد که با حال و هوای فیلم همخوانی دارد.

 

۱۴. Thanks for the Memory

قطعه thanks for the memory از فیلم the big broadcast محصول سال ۱۹۳۸ است. آهنگسازی و خوانندگی این قطعه توسط رالف رینگر و لئو رابین انجام شده است.

عکسی از قطعه مونالیزا

عکسی از قطعه مونالیزا

در این فیلم هوپ و شرلی دو زوج مطلقه هستند که برای بار دوم با هم آشنا می شوند و خاطرات شیرینی را یکدیگر به اشتراک می گذارند و این موسیقی نیز به زیبایی هر چه تمام تر می تواند احساسات عمیق تری را به بیننده منتقل کند.

این ترانه درست مانند فیلم پایان غم انگیزی دارد که باعث شده است پس از سال ها در ذهن بسیاری از افراد ماندگار بماند.

 

۱۵. مونالیزا (Mona Lisa)

از معروف ترین قطعه های فیلم می توان به قطعه مونالیزا از فیلم «کاپیتان کری، ایالات متحده» محصول سال ۱۹۵۰ اشاره کرد. ترانه معروف این فیلم توسط ری ایوانز و جی لیوینگستون نوشته و خوانده شده است. این قطعه و اشعار آن مربوط به پرتره معروف رنسانس مونالیزا است.

عکسی از قطعه فیلم مونالیزا (Mona Lisa)

عکسی از قطعه فیلم مونالیزا (Mona Lisa)

این آهنگ در سال ۱۹۵۰ موفق به دریافت بهترین موسیقی متن اورجینال شد.

این آهنگ به قدری محبوب شد و تا جایی پیش رفت که به بخشی از فرهنگ عامه آمریکا تبدیل شد و تقریبا غیر ممکن بود که کسی از آمریکا این آهنگ را حداقل یک بار نشینده باشد. این آهنگ توانست به خوبی فضای نوآر و کلاسیک فیلم را به نمایش درآورد و مخاطب را غرق در خود کند.

 

نتیجه گیری

موسیقی بخش بسیار مهمی از فیلم است؛ زیرا موسیقی بیانگر احساسات و فضای فیلم است. یک فیلم با موسیقی خوب می تواند بهتر مخاطبانش را جذب کند و در ارائه داستان و فضای فیلم به مخاطب بهتر عمل کند.

موسیقی فیلم خود یک رشته مجزا از هنر به حساب می آید. به همین دلیل برای بهترین موسیقی های متن فیلم جوایزی در نظر گرفته می شود. برای این که با بهترین موسیقی فیلم های برنده جایزه آشنا شوید.

در این مقاله برخی از بهترین قطعه های ساخته شده برای فیلم های مختلف را که موفق به دریافت جایزه شده بودند، نام بردیم.

برای مشاهده تمام مقالات فروشگاه دلشاد موزیک روی لینک زیر کلیک کنید:

مشاهده و خواندن مقالات

 

خرید انواع سازها

برای مشاهده و خرید انواع سازها روی لینک زیر کلیک کنید:

مشاهده و خرید انواع سازها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *